UVODNA rudnik radomlje frantar zabret Igor Kupljenik Svet24.si

Razkošje slovenskih milijonarjev na 920 ...

lev Svet24.si

Popoln vodič po znamenju leva in njegovo vladanje...

schellenburg Necenzurirano

Kdo je plačal 8 tisoč evrov za kvadrat v ...

iztok seljak Saso Radej Reporter.si

»Do konca sprijeno!« Nemoralni slovenski ...

celje Ekipa24.si

S kom v 3. krogu evropskih kvalifikacij? Če ...

Nuša Lesar Njena.si

Po več kot letu dni se je vrnila Nuša Lesar

nika prevc pm Ekipa24.si

Nika Prevc je zablestela kot še nikdar! Naša ...

Slovenija

Direktor policije na nočni zabavi Katarine Kresal

Deli na:

V Novi Sloveniji generalnega direktorja policije Janka Gorška sprašujejo, kateri so bili razlogi, da je bil sredo zvečer prisoten na nočni zabavi ministrice za notranje zadeve in predsednice Liberalne demokracije Slovenije Katarine Kresal v prestižni ljubljanski restavraciji, kjer je ta proslavljala neizglasovane interpelacije.

V Novi Sloveniji generalnega direktorja policije Janka Gorška sprašujejo, kateri so bili razlogi, da je bil sredo zvečer prisoten na nočni zabavi ministrice za notranje zadeve in predsednice Liberalne demokracije Slovenije Katarine Kresal v prestižni ljubljanski restavraciji, kjer je ta proslavljala neizglasovane interpelacije.

JAVNO VPRAŠANJE NOVE SLOVENIJE GENERALNEMU DIREKTORJU POLICIJE JANKU GORŠKU OBJAVLJAMO V CELOTI

Po informacijah ene izmed slovenskih televizij je bil generalni direktor policije Janko Goršek v sredo zvečer prisoten na nočni zabavi ministrice za notranje zadeve in predsednice Liberalne demokracije Slovenije Katarine Kresal v prestižni ljubljanski restavraciji, kjer je ta proslavljala neizglasovane interpelacije. Prisotnost generalnega direktorja policije, kar so zabeležile televizijske kamere, je vsekakor nenavadna, neobičajna in sporna. Pričakovali bi namreč, da je prvi slovenski policist v službi države in policije, ne pa v službi vladajoče politike. Tudi sam je v javnosti večkrat zatrdil, da slovenska policija pod njegovim vodstvom ne bo služkinja politiki. Njegova prisotnost na političnem praznovanju krhke podpore koalicije ministrici za notranje zadeve pa je vsekakor zanikanje njegovih besed in odmik od samostojne in apolitične policije.

Generalnega direktorja policije Janka Gorška zato javno sprašujemo, kateri so bili razlogi, da se je udeležil omenjenega političnega praznovanja? Ali ni s tem prešel meje od nepolitične k  politični policiji ter pokazal, da je vodenje policije dejansko v rokah notranje ministrice, ki ga je tudi nastavila?

 

Njegova udeležba na proslavljanju "uspeha" ministrice Katarine Kresal je zgovorno dejstvo, da vodstvo slovenske policije še zdaleč ni neodvisno, temveč tesno vpeto v mreže Liberalne demokracije Slovenije. Po besedah policije naj bi se generalni direktor policije nočne zabave v prestižni ljubljanski restavraciji udeležil, da bi se ministrici Katarini Kresal zahvalil za korektno predstavitev dela policije v primeru Baričevič. Ob dejstvu, da je v zvezi z omenjenim primerom še vedno vrsta neodgovorjenih vprašanj, se je težko znebiti občutka, da delo policije v konkretnem primeru ni bilo ustrezno in dovolj strokovno. V takšno mnenje nas nenazadnje prepričuje tudi nedavno odkritje medijev, da je policija javnosti zamolčala oziroma vseskozi zanikala obstoj kamer v neposredni okolici kraja tragedije na Oražnovi ulici v Ljubljani.

 

Od generalnega direktorja policije bi pričakovali, da bi svoj čas in energijo raje usmeril v vodenje in usmerjanje dela policije v številnih nerešenih primerih, namesto da se udeležuje nočnih političnih zabav ministrice za notranje zadeve. V kolikor pa tega ne zmore več, pa naj mesto prvega policista prepusti drugemu, ki mu nočne politične zabave Liberalne demokracije Slovenije ne bodo prioriteta.