bikoborbe Svet24.si

Biki v Kolumbiji si lahko oddahnejo, konec je ...

duši Svet24.si

Jasni znaki, da je nekdo iz vaše dušne skupnosti

823603_092-strancar Necenzurirano

Znani slovenski podjetnik na avstrijski zatožni ...

mitja kunstelj-pl Reporter.si

Tako je sodišče sesulo Mitjo Kunstlja, ki je ...

bauer Ekipa24.si

Kakšna svinjarija! Slovenski športni as žrtev ...

Skrito v raju Njena.si

Kako so Hrvati sprejeli serijo Skrito v raju?

doncic Ekipa24.si

Uf, kakšne brutalne besede Luke Dončića po ...

Slovenija

Direktor Brda kazensko ovaden zaradi za 70 tisočakov preplačane preproge

Deli na:
Direktor Brda kazensko ovaden zaradi za 70 tisočakov preplačane preproge

Foto: Primož Lavre

Zaradi preplačane preproge so kriminalisti pred nekaj tedni kazensko ovadili dve odgovorni osebi zavoda Brdo. Eden od dvojice je Iztok Purič, direktor JGZ Brdo. Leta 2008 naj bi s sodelavko za 70.000 evrov preplačal nakup preproge, za kar sta si prislužila ovadbi zaradi suma zlorabe uradnega položaja ali uradnih pravic, je poročal Žurnal24.

O nakupu predrage preproge smo sicer prvi pisali v Reporterju v članku Na Brdu si privoščijo - dvakrat preplačana preproga za 150 tisoč evrov. JGZ je razpis za nakup na svoji spletni strani objavil le šest dni pred iztekom roka uza oddajo ponudb, za povrh so bili zaradi praznikov na voljo le trije delovni dnevi za pripravo in oddajo ponudbe

Na razpis se je javilo le podjetje Schilling, ki ga je zastopal prokurist Leonhard Podgornik. Ta je ponudil preprogo Pazyr ul Malik pakistanskega izvora, dolgo 12,94 metra in široko 7,04 metra. Preproga bi sicer po razpisu morala biti dolga od 13 do 14 metrov ter široka več kot sedem metrov, a se je pri pranju skrčila.

Zavod je bil v poslu zaveden, je za Žurnal24 povedal Purić, saj je cenilec ocenil, da je bila preproga preplačana za 70.000 evrov. Brdo je dobavitelja tožilo in po mediaciji dobilo povračilo v obliki preprog, vendar so te vredne le 25.000 evrov.