stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Požareport: Bratuškovi so zaposleni na Brdu urejali hišo in vrt

Deli na:
Požareport: Bratuškovi so zaposleni na Brdu urejali hišo in vrt

Foto: Bobo

Trenutna voditeljici POzitivne Slovenijen Alenka Bratušek naj bi kot predsednica upravnega odbora Javnega gospodarskega zavoda Brdo (Protokolarne storitve) zlorabila svoj položaj, poroča Požareport. Na ukaz tedanjega direktorja zavoda Brdo Iztoka Puriča naj bi uslužbenci Brda leta 2006 na hiši in vrtu Bratuškove opravljali obrtniška in vrtnarska dela.

Delo na hiši v Stražišču ori Kranju naj bi opravljali zastonj, za prevoz pa uporabljali vozilo JGZ Brdo, s katerega naj bi preventivno odstranili oznake zavoda, piše Požareport.

Račune in napotnice za delo je Purič ukazal narediti za nazaj, potem ko je prišlo do spora med njim in direktorjem tehničnega sektorja Romanom Nahtigalom, ki je takrat zapuščal zavod. Purič naj bi se bal, da bo Nahtigal njegovo početje razkril javnosti, poroča Požareport. Za junija 2006 opravljena dela so bili računi tako izdani šele novembra in decembra istega leta, po zakonu pa bi se morali izdajati sproti.



Brazuškova odgovarja, da gre pri tem poročanju za informacije iz stare anonimke, ki naj bi bila že pojasnjena in ovržena. Potrdila je, da je "občasno koristila in ne izkoriščala storitve JGZ Brdo, za katere je vedno plačala." Računi so bili izdani takoj in pravočasno plačani, dodaja. Požareport vztraja, da ne gre za informacije iz anonimke in da se datumi obračunov in dobavnic na Brdu ne ujemajo z njenimi odgovori.

Bratuškova naj bi bila vpletena tudi v afero ob nakupu orientalske preproge za 148 tisoč evrov, zaradi katere je službo izgubila nekdanja šefinja nabave na Brdu Majda Markun. Purič omenjene preproge naj namreč ne bi mogel kupiti sam, brez vednosti in dovoljenja predsednice upravnega odbora Alenke Bratušek. V poslu naj bi se izgubilo okoli 40 tisoč evrov, "ki naj bi šli ali v zasebne žepe ali pa za predvolilno kampanjo Alenke Bratušek, tedanjo kandidatko za poslanko na listi stranke Zares," piše Požareport