nova zemlja Svet24.si

Tedenski horoskop: Zdi se, da je svet okoli nas na...

najden-predmet Svet24.si

Ste izgubili skiro ali motoristični kovček?

1715284723-172a1604-1715284697347 Necenzurirano

SD želeli rubiti vilo na Levstikovi. Han: ...

ana-petrič Reporter.si

Slovenka leta odpuščena: vrata ji je pokazala ...

sesko 24 pm Ekipa24.si

Šeško znova tresel in to kako!! Poglejte ta ...

Foto 1 Revija Stop

Maja Monrue: Še vedno verjame, da je v dvoje ...

doncic Ekipa24.si

Nastavite budilke: jasno je, kdaj bo Dallas igral ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Dežman zadovoljen s sestankom glede prikritih grobišč

Deli na:
Dežman zadovoljen s sestankom glede prikritih grobišč

Foto: Bobo

Včerajšnji sestanek komisije vlade za reševanje vprašanj prikritih grobišč s predsednikom republike Borutom Pahorjem in ministrico za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti Anjo Kopač Mrak je bil odprt, korekten in v dialogu iskanja rešitev, je po sestanku za STA ocenil predsednik komisije Jože Dežman.

Kot pravi Dežman, so z rezultatom sestanka zadovoljni. "To je bil sestanek dobre volje in priznanje pomembnosti vprašanjem, s katerimi se srečujemo, tako da je komisija v skladu z opomnikom predstavila svoja stališča," je pojasnil Dežman. Ob tem je izrazil upanje, da se bodo s Pahorjem in Kopač Mrakovo znova dobili v čim krajšem času, da bi se tudi na operativni ravni o osnovnih zadevah pogovarjali.

To po Dežmanu pomeni vzpostaviti režim dela, ki je obstajal še pred odkritjem množičnega povojnega grobišča v rudniku Huda Jama. "Gre za nadaljevanje topografije, sondiranja, vzpostavljanje registra, in predvsem, da bomo lahko tudi dorekli vsaj osnovne korake naprej v rovu sv. Barbare," pravi Dežman.

Na sestanku je komisija po njegovih besedah tudi izpostavila vprašanje vzpostavitve službe za vojna grobišča.

Komisija bo zdaj poskušala pripraviti čim bolj operativne predloge, o katerih so se pogovarjali. "Sestanek je bil dragocena vzpodbuda, da poskušamo v okviru danih finančnih možnosti še kaj vsebinskega premakniti," je še dodal Dežman.

Iz urada predsednika republike in ministrstva za delo pa so za STA dejali, da ne bodo dajali izjav, ker smatrajo, da je bil sestanek interne narave.