nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

poroka-na-prvi-pogled Njena.si

Poroka na prvi pogled: Markove navade ...

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Bratuškova bo Barrosa prosila za hitro odobritev pomoči NLB

Deli na:
Bratuškova bo Barrosa prosila za hitro odobritev pomoči NLB

Foto: Reuters

Predsednica vlade Alenka Bratušek bo danes predsednika Evropske komisije Joseja Manuela Barrosa prosila za hitro soglasje k reševanju Nove ljubljanske banke. Sicer pa bo njeno glavno sporočilo Barrosu na popoldanskem sestanku v Bruslju, da Slovenija izvaja to, kar si je zadala.

Glavno sporočilo Barrosu bo, da "to, kar smo si zadali v programu stabilnosti, izvajamo, veliko stvari je bilo že sprejetih, nekaj jih še bo", je povedala premierka ob prihodu na drugi dan vrha EU.

"Posebej pa mu želim povedati, da je za Slovenijo v tem trenutku najpomembnejše reševanje bančnega sistema in ga prositi tudi za hiter odziv Evropske komisije pri soglasju za reševanje oziroma državno pomoč naši največji banki, to je NLB," je poudarila.

"Dokumenti so že tukaj. Upam, da bodo stvari tekle tako, kot morajo, in da bomo res v zelo hitrem, doglednem času uspeli te slabe terjatve iz naše največje banke prenesti na družbo za upravljanje in s tem začeti sanacijo bank, s katero resnično zamujamo," je še dejala.

Pojasnila je tudi, da Barrosu ne prinaša nobenih novih, dodatnih zagotovil, saj je Slovenija svoja zagotovila že dala. "Ne samo to, marsikaj je že bilo narejeno," je dodala.

Današnje srečanje z Barrosom je tako po njenih besedah "eno popolnoma normalnih delovnih srečanj, ki se dogajajo ob robu Evropskega sveta". Tudi po telefonu se po njenih navedbah ne samo z njim, ampak tudi z drugimi predsedniki večkrat slišijo. "Tako da ni to nič posebnega," je sklenila.

Bratuškova, predsedujoča Pozitivni Sloveniji, se je v četrtek pred začetkom dvodnevnega zasedanja voditeljev članic EU udeležila tudi vrha stranke evropskih liberalcev (Alde). Pozitivna Slovenija sicer po njenih besedah ni članica Alde.