Revija Reporter
Slovenija

Delov nakup Večera: razvpito ASK pred rubežem rešilo vrhovno sodišče

Nenad Glücks

15. mar. 2020 20:00

Deli na:

Višje sodišče bo znova odločalo o odškodninski odgovornosti Andrijane Starina Kosem. Medtem bi se družba Delo lahko vsaj nekoliko poplačala od Petra Puhana, vendar je ta v osebnem stečaju.

Primož Lavre

Čeprav je sodišče že pred dvema letoma izdalo sklep o izvršbi nad premoženjem razvpite Andrijane Starina Kosem (ASK), rubeža vsaj za zdaj še niso izvršili. ASK je pred rubežem rešilo vrhovno sodišče, ki je razveljavilo odškodninsko sodbo v prid medijske družbe Delo, kateri bi morala plačati 1,99 mio evrov odškodnine.

S kakšno utemeljitvijo je vrhovno sodišče razveljavilo pravnomočno sodbo, da mora Andrijana Starina Kosem družbi Delo, kjer je bila nadzornica, plačati odškodnino v višini 1,34 mio evrov. Z obrestmi vred 1,99 mio evrov.

Milijonsko odškodnino bi moral Delu plačati tudi nekdanji predsednik uprave Peter Puhan, vendar se Delo od njega skoraj gotovo ne bo poplačalo nič. Pojasnili so nam, zakaj.

Zakaj je bil nakup deleža družbe Večer, ki ga je Delo kupilo pod okriljem ASK in Puhana konec leta 2008, tako škodljiv.

Kako se je na naš klic odzval Puhan. Kdaj je svojo hišo prepisal na drugega.

Kaj se bo naprej dogajalo v procesu časopisne medijske hiše zoper ASK in zakaj za slednjo ostajajo zgolj poslovna pogorišča ter dolgovi.

VEČ V TISKANI IZDAJI REPORTERJA IN TRAFIKI24

Naslovnica, Reporter 11 2020

Reporter