kranj, prometna-nesreča, avtobus Svet24.si

Policija išče voznika avtobusa, ki je v Kranju ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28 Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

poroka rudi marjetka Njena.si

Marjetko in Rudija razdvojili, a sta našla pot ...

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Nekdanja Janševa državna sekretarka, pozneje pa pribočnica tajkuna Šrota, prodaja vilo v Radomljah

Deli na:
Nekdanja Janševa državna sekretarka, pozneje pa pribočnica tajkuna Šrota, prodaja vilo v Radomljah

Foto: Primož Lavre

»Otroci so odrasli, zato ne potrebujemo tako velike hiše,« je na naše vprašanje odgovorila Andrijana Starina Kosem, bolj znana po karticah ASK in po vzdevku »velika Janševa izdajalka«, ki ji ga je nalepil Zoran Janković.

V hiši, ki jo prodaja, še vedno živi, po prodaji pa bosta z možem Francem Kosmom kupila stanovanje. Ta ima sicer v lasti še počitniško stanovanje v Izoli, vendar se tja ne bosta preselila.

Na portalu nepremicnine.net je objavljen oglas o prodaji luksuzne hiše v mirni soseski v Radomljah, kjer živi nekdanja državna sekretarka in poznejša predsednica upravnega odbora Dela.

Družinska hiša v velikosti 288 kvadratnih metrov je bila zgrajena leta 2001, stoji pa na 646 kvadratnih metrov velikem zemljišču. Hiša ima klet, pritličje in mansardo, zanjo želita zakonca Kosem dobiti 339.000 evrov.

Kot še piše v oglasu za prodajo hiše, stoji na odlični sončni lokaciji, v bližini šole, vrtca, pošte, trgovine, avtobusne postaje, itd. Grajena je iz kakovostnih materialov, svetla in lepo vzdrževana, klimatizirana v celoti, ogrevanje- talno, alarmni sistem in video nadzor, vpisana v zemljiško knjigo.

Hiša je sestavljena iz treh etaž (K+P+M), obsega 288 m2 bivalne površine, 65 m2 odprte terase, 38 m2 garaže. Zemljišče v velikosti 646 m2 zajema okolico hiše in del pokritega parkirnega prostora ter urejeno zelenico.

V kleti se nahaja garaža, delovna soba, shramba, soba s savno , tušem in masažnim jakuzijem, wc-jem ter kurilnica – CK na olje. Na hiši je tudi priključek za zemeljski plin in optiko.

V pritličju se nahaja kuhinja z jedilnico in izhodom na teraso, velika dnevna soba, hodnik, dnevni WC in garderobna soba.

V mansardi pa se nahaja spalnica z garderobno sobo in izhodom na balkon, dve sobi z izhodom na balkon ter kopalnica z WC.

Andrijana Starina Kosem je bila državna sekretarka pri gospodarskem ministru Andreju Vizjaku v prvi vladi Janeza Janše, pozneje se je zbližala s pivovarskim tajkunom Boškom Šrotom, ki jo je nastavil na čelo Dela.

Po Šrotovi zamenjavi je leta 2011 v Sparovem centru v Šiški v Ljubljani odprla gostinski lokal K8 v Šiški. Lastnik bara je njeno družinsko podjetje Primalis, ki je leta 2016 ustvarilo 76.165 evrov prihodkov, konec leta pa zaključilo z 24.423 evrov čiste poslovne izgube, bilančne izgube pa je bilo že kar 438 tisočakov.

Kot pravi ASK, podjetju gre dobro in njegovo poslovanje ni razlog za prodajo hiše v Radomljah.

VEČ NA POVEZAVI