zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

hisa tomc LJ-pl007 Reporter.si

To so hiše, ki jih evropski poslanci Zver, Tomc ...

doncic Ekipa24.si

Luka Dončić po veliki zmagi: 'Počutim se ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

irving-doncic Ekipa24.si

'Moj brat!' Kakšne besede Kyrieja Irvinga o Luki ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Črnkovič zaradi operacije zaprosil za odlog prestajanja zaporne kazni

Deli na:
Črnkovič zaradi operacije zaprosil za odlog prestajanja zaporne kazni

Foto: Bobo

Prokurist podjetja Rotis Ivan Črnkovič je ljubljansko okrožno sodišče zaprosil za osem tednov odloga prestajanja zaporne kazni v zadevi Patria. Črnkovič bi se na Dobu moral zglasiti v soboto, a kot pojasnjuje v sporočilu za javnost, je minuli teden opravil operativni poseg, osem tednov pa potrebuje za okrevanje po operaciji.

Prvostopenjsko sodišče je junija lani Črnkoviča, predsednika SDS Janeza Janšo in brigadirja Toneta Krkoviča obsodilo za kazniva dejanja, povezana z dajanjem ali sprejemanjem daril za nezakonito posredovanje v postopku izbora in nakupa finskih osemkolesnih oklepnikov.

Višje sodišče je prvostopenjsko sodbo potrdilo konec aprila letos, s čimer je sodba postala pravnomočna. Janšo je sodišče obsodilo na dve leti zapora, Krkoviča in Črnkoviča pa na 22 mesecev. Janša in Krkovič sicer že prestajata zaporno kazen.

Vsi trije pa so zoper takšno odločitev podali zahtevo za varstvo zakonitosti, o katerih je senat vrhovnega sodišča odločil včeraj. Na podlagi odločitve bo zdaj pripravljena pisna odločba, ki bo strankam v postopku posredovana predvidoma v roku enega meseca.

Po neuradnih, a zanesljivih informacijah Reporterja so sodniki zahtevo za varstvo zakonitosti zavrnili. Podobno poroča Večer, ki dodaja, da naj bi sodniki takšno odločitev sprejeli s tremi glasovi za in dvema proti.