nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

festival svobode gibanje svoboda zbiljsko golob pl Reporter.si

Golobovo napihovanje z dvema mandatoma, v katerih ...

gabriela doncic 24 Ekipa24.si

Uau! Luka Dončić pokazal izjemno darilo, ki ga ...

Tina Gaber in Robert Golob, Drama Njena.si

Takšen dopust sta si privoščila Tina Gaber in ...

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Černač o razsipnosti NLB z denarjem slovenskih davkoplačevalcev

Deli na:
Černač o razsipnosti NLB z denarjem slovenskih davkoplačevalcev

Foto: Bobo

Kakšno je mnenje ministra Čuferja o poslovnih dogodkih, ki so dejansko zabava na račun NLB d.d. oziroma slovenskih davkoplačevalcev, poslanec SDS Zvonko Černač v poslanskem vprašanju sprašuje ministra za finance  Uroša Čuferja.

Objavljamo Černačevo vprašanje:

V medijih sem zasledil informacijo, da so uslužbenci NLB d.d. pred kratkim na slovenski obali najeli štiri jadrnice, se zabavali z vožnjo gokartov in uživali v obilni jedači ter pijači. Šlo naj bi za organizacijo poslovnega dogodka oziroma neke vrste "team buildinga". In to vse na stroške NLB d.d. To pa ni edino razmetavanje denarja NLB d.d. za luksuzne potrebe in želje nekaterih njenih uslužbencev in uprave. Pred kratkim smo v medijih brali o luksuznih avtomobilih, ki si jih je privoščila uprava, da previsokih plač in regresov niti ne omenjam.


Informacijo o tem ravnanju sem prejel en dan po odobreni dokapitalizaciji NLB d.d. v višini 500 milijonov davkoplačevalskega denarja. Ta dokapitalizacija z davkoplačevalskim denarjem, pa ni edina tovrstna dokapitalizacija. V zadnjih letih je NLB d.d. prejela že preko 1,2 milijarde evrov pomoči iz davkoplačevalskih žepov. Vsakemu zaposlenemu državljanu se je tako samo za sanacijo NLB d.d. pobralo iz žepa preko 2000 evrov.

Zato vas sprašujem, kakšno je vaše mnenje o takšnih poslovnih dogodkih, ki so dejansko zabava na račun NLB d.d. oziroma slovenskih davkoplačevalcev? Sprašujem, koliko je ta zabava stala, kateri nivo uslužbencev po hierarhiji se je tega udeležil, kdo poleg uslužbencev je na tej zabavi še sodeloval in ali so sodelovali tudi družinski člani uslužbencev NLB d.d.? Sprašujem tudi, koliko podobnih poslovnih dogodkov oziroma zabav NLB d.d. organizira letno in koliko stanejo (prosim za podatek za leto 2012)?

Spoštovani g. Čufer, glede na to, da ste bili dolga leta uslužbenec NLB d.d. vas sprašujem tudi ali ste se tudi sami udeleževali tovrstnih poslovnih dogodkov oziroma zabav na stroške NLB d.d., kje in kdaj se je to odvijalo in koliko je to stalo?