osenar Odkrito.si

Kaj se dogaja z Nino Osenar? Pogrešamo jo že ...

horoskop_napoved Svet24.si

Horoskop za nedeljo, 26. maja

zvezda Petisvet.si

Astrološka napoved Berna Jurečiča od 27. 5. do ...

upokojenci, upokojenka, socialno ogroženi Svet24.si

Kdo bo vladal slovenskim upokojencem?

76D02321-A027-4E57-AED0-504B9FF1A92F Svet24.si

Ines Erbus: »To je moja droga«

ema lpd Njena.si

Prizadeta Ema v solzah razkrila svojo zgodbo

viljem julijan Njena.si

Slovenski pevec se je zavedno poslovil od sina

Slovenija

Brezsramni izpad generala Ladislava Lipiča: drznil si je javno omalovaževati predsednika republike

Deli na:
Brezsramni izpad generala Ladislava Lipiča: drznil si je javno omalovaževati predsednika republike

Foto: Bobo - Ladislav Lipič in Borut Pahor ob 50. obletnici ustanovitve TO

Predsednik ZVVS Ladislav Lipič si je drznil javno omalovaževati predsednika in poveljnika obrambnih sil Republike Slovenije Boruta Pahorja.

Nedavno smo pisali o poskusu zlorabe v režiji Zveze veteranov vojne za Slovenijo pod vodstvom generala Ladislava Lipiča. ZVVS, ki jo povsem obvladuje nekdanji šef partije in države Milan Kučan, je organizirala proslavo ob »50. obletnici ustanovitve Teritorialne obrambe«. Skušali so prikazati kontinuiteto med leta 1968 ustanovljeno TO in sedanjo Slovensko vojsko. To je manipulacija, saj je TO leta 1968 po republikah nekdanje Jugoslavije ustanovil jugoslovanski partijski vrh s Titom na čelu. Bali so se invazije Sovjetske zveze po vzoru agresije na Češkoslovaško.

Poveljniki TO do osamosvojitve so bili trdi partijci, celo nekdanji vosovci in pripadniki zloglasne Vojske državne varnosti. Zadnje dejanje tiste TO je bil general Ivan Hočevar, ki je leta 1991 z vednostjo Kučana ukazal izročitev slovenskega orožja jugoarmadi. S tem je izdal domovino. Nova TO, ki se je junija 1991 postavila v obrambo Slovenije, je bila očiščena komunistične jugoslovanske ideologije in poveljnikov.

ZVVS je na proslavo povabila predsednika republike Boruta Pahorja. Menili so, da bo potrdil njihovo potvarjanje zgodovine. Pa so se ušteli! Pahor je poudaril, da Slovenska vojska ni naslednica TO iz leta 1968. Dejal je, da TO pred demokratičnimi spremembami, ki jih je vodil Demos, in po njih, ni bila več ne enaka ne ista.

Tega mu niso odpustili. Lipič je na strani ZVVS objavil sramoten tekst, v katerem je napadel predsednika Pahorja – poveljnika obrambnih sil Republike Slovenije! V zvezi s Pahorjevim govorom je Lipič zapisal, da »je s stališča narodne zavesti odrekanje kontinuitete kratkovidno dejanje in do obisti žaljivo do vseh, ki so se skozi zgodovino trudili za narodovo samobitnost in so mnogi zanjo dali tudi svoja življenja.« Nadaljeval je, da se je predsednik države v govoru »kot kak državni uradnik zatekel k formalizmom in je potrdil ponujeno tezo o diskontinuiteti.«

Škandalozno je, da predsednik ene od veteranskih organizacij omalovažuje predsednika republike. Je ZVVS po vsem skupaj sploh združenje, ki naj ga še naprej po ministrstvu za obrambo financiramo davkoplačevalci?

Loading...