cg_zdravstveni_domovi Svet24.si

Prihodki v zdravstvu so se v petih letih povečali...

jesenice alge Svet24.si

Temni madež na Savi Dolinki je naraven pojav

nov ct aparat, Pavel Berden in Dimitrij Kuhelj Necenzurirano

Bolniki v UKC Ljubljana ostajajo brez preiskav. ...

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

kidd doncic Ekipa24.si

Kakšno je najnovejše zdravstveno stanje Luke ...

Princ Harry in Kate Middleton - nekoč prava prijatelja - danes pa .. Odkrito.si

Kate in Harry - Če se bo to zgodilo, se bosta ...

sveca Ekipa24.si

V hudi prometni nesreči na primorski avtocesti ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Bodo grožnje svetnika Viranta obravnavali v ljubljanskem mestnem svetu?

Deli na:
Bodo grožnje svetnika Viranta obravnavali v ljubljanskem mestnem svetu?

Ljubljanski mestni svetniki bodo na ponedeljkovi seji med drugim obravnavali rebalans finančnega načrta mestnega stanovanjskega sklada. Med predlogi za razširitev dnevnega reda pa je tudi pobuda svetnikov SDS, NSi in Zelenih Slovenije v zvezi z obsodbo javno izrečene grožnje svetnika Liste Zorana Jankovića Jerneja Marjana Viranta.

Kot v svojem predlogu pojasnjujejo svetniki SDS, NSi in Zelenih Slovenije, je dolžnost mestnega sveta, da se do omenjenega dogodka opredeli, od njega ogradi in obsodi izrečene grožnje Viranta, ki je sicer tudi tast ljubljanskega župana Zorana Jankovića.

Predlagatelji pojasnjujejo, da je Virant 6. novembra ob napovedanem rubežu nepremičnin Jankovićevega sina Jureta Jankovića v Grosuplju "s svojim nedopustnim in skrajno žaljivim" nastopom "grobo napadel enega od prisotnih novinarjev". Virant je sicer že pojasnil, da je novinarje opozoril, da so na zasebni posesti in naj se umaknejo, eden od njih pa da je stopil proti njemu tako, da se ga je "malo ustrašil". Zato je dejal, da bo "šel domov po pištolo in naredil red". Ob tem je poudaril, da se za besede ne bo opravičil in da ne bo odstopil s svetniške funkcije.


Predlog rebalansa letošnjega finančnega načrta Javnega stanovanjskega sklada Mestne občine Ljubljana (JSS MOL), ki čaka mestne svetnike, je potreben zaradi prejšnji mesec sprejetega rebalansa mestnega proračuna. Z njim se namreč za 2,9 milijona evrov znižuje višina transferjev MOL, namenjenih skladu. Z rebalansom finančnega načrta se sicer nekoliko povečujejo prejemki iz lastnih sredstev, skupno pa se načrtovani prejemki JSS MOL znižujejo za šest odstotkov, in sicer na dobrih 18,8 milijona evrov. Sklad ob koncu leta načrtuje dobrih 800.000 evrov proračunskega presežka. Na mizi pa bo v ponedeljek sicer tudi stanovanjski program MOL za leti 2013 in 2014.

Svetniki bodo obravnavali tudi predlog sprememb odloka o posebni in podrejeni rabi javnih površin s predlogom za hitri postopek. Ta med drugim določa, da se ukinja petnajstdnevna brezplačna uporaba javne površine za postavitev gradbenega odra ali gradbišča in da se uporabnina določi glede na obseg gradbenega odra ali gradbišča. Javna podjetja bi bila plačila uporabnine oproščena za izvajanje investicij v imenu in za račun MOL, sicer pa bi tako izvajalce spodbudili, da javno površino uporabljajo samo za toliko časa in v takšnem obsegu, kot je to nujno potrebno, pojasnjujejo v gradivu za sejo. Po njihovih navedbah je bilo letos od 180 pogodb za postavitev gradbenega odra ali gradbišča 150 pogodb sklenjenih brez plačila uporabnine. S spremembami bi se vir prihodka mestnega proračuna povečal za 250.000 evrov.

Med prostorskimi akti pa je na dnevnem redu predlog odloka o občinskem podrobnem prostorskem načrtu na nepozidanem območju ob Celovški cesti pri obvoznici. Ta predvideva gradnjo treh med sabo povezanih trgovsko-poslovnih objektov, med njimi tudi stolpnico.