dominika švarc pipan, maša kociper, branko lobnikar Svet24.si

Dodatno poročilo Lindava o morebitnih političnih...

ruski državljani, zemun Svet24.si

V Srbiji jih je kot Rusov

bostjan lindav sta2 Necenzurirano

Je policija "Janševa" ali ne? #analiza

damir crncec pl4 Reporter.si

Državni sekretar D. Črnčec: Po dolgem blatenju ...

rodriguez ronaldo Ekipa24.si

Uh, kako je udarila: Oglasila se je tudi Ronaldova...

Teja Arlič Odkrito.si

Teja Arlič - S tem pri njej ne moreš zgrešiti!

cristiano ronaldo pm Ekipa24.si

Cristiano Ronaldo grozil selektorju?! Noro ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Biseri Janševega gostitelja Andreja Marčiča: milijone evrov vredni apartmaji v škofovski palači (FOTO)

Deli na:
Biseri Janševega gostitelja Andreja Marčiča: milijone evrov vredni apartmaji v škofovski palači (FOTO)

Andrej Marčič ima v srednjeveški škofijski palači sredi Vrsarja deset apartmajev za turiste. - Foto: Arhiv Reporterja

Poleg vile v Umagu ima zdravstveni dobavitelj Andrej Marčič, ki je postal razvpit po razkritju, da je na jahti gostil prvaka SDS Janeza Janšo, v Istri še druge bisere. Odkrili smo, da jih je nanizal še precej v mestecu Vrsar, nekoliko južneje ob istrski obali. Biserov je za celo ogrlico. Gre za turistične apartmaje v srednjeveškem jedru Vrsarja.

V Vrsarskem kaštelu, kot se je imenovala nekdanja palača poreškega škofa, ki stoji tik ob cerkvi sv. Martina. Gre za srednjeveško impozantno zgradbo, ki je bila konec 18. stoletja odvzeta Cerkvi, v 19. stoletju je bila v lasti družine Vergottini. Stavba je bila pred 20 leti obnovljena, odeta je v novo fasado in danes so tam med drugim apartmaji, namenjeni turistom.

To so 1,5 milijona evrov vredne vile, ki so si jih na elitni lokaciji v Umagu omislili zdravstveni dobavitelji Andrej Marčič ter Diana in Božo Dimnik (FOTO)

Glede na hrvaško zemljiško knjigo jih ima Andrej Marčič v lasti deset. Je tudi polovični lastnik poslovnega prostora, velikega 245 kvadratnih metrov v okviru objekta. Njegove stanovanjske enote so sicer velike od 27 do 83 kvadratnih metrov. V lasti ima tudi sedem parkirnih mest v kleti.

Isti nepremičninar, s katerim smo govorili v zvezi s cenami vil v bližini Umaga, nam je zaupal, da je tržna cena za kvadratni meter stanovanjske površine v omenjenem objektu lahko vsaj štiri tisoč evrov. Gre vendar za srednjeveško stavbo v starem jedru Vrsarja, tudi morje je nedaleč stran.

Foto: TV Slovenija - Andrej Marčič

Če seštejemo kvadraturo, ki na podlagi hrvaške zemljiške knjige sodi pod okrilje Marčiča, pridemo do premoženja, vrednega med tremi in štirimi milijoni evrov. To je minimalna cena, je še dejal nepremičninar. Zelo verjetno je, da bi se dalo ob malo potrpežljivosti iztržiti še več. Naj dodamo, da nimamo nobenih informacij, da bi Marčič te apartmaje prodajal, gre zgolj za oceno tržne cene.

Enako velja za vile pri Umagu. Sploh v pokoronskem času ponovnega zagona turizma s potenciali, ki jih ponuja Jadran, so apartmaji v srednjeveški zgradbi v bližini morja naložba, ki se ne prodaja, razen če nekomu res teče voda v grlo. Več o tem objektu v posebnem okviru.

VEČ V TISKANI IZDAJI REPORTERJA IN TRAFIKI24