Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28 Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Belokranjec, ki so ga ugrabili migranti: Prepričan sem, da so me hoteli zvezanega vreči v Kolpo!

Deli na:
Belokranjec, ki so ga ugrabili migranti: Prepričan sem, da so me hoteli zvezanega vreči v Kolpo!

Mirko Moravec, ki so ga včeraj migranti zvezanega strpali v prtljažnik avta in se z njim zapeljali do Sežane - Foto: Primož Lavre

"Vrat me tako boli, da ne morem nič, in cela leva stran, da me je že začela boleti ledvica," je Denisu Avdiću z Radia 1 povedal Belokranjec Mirko Moravec, ki so ga včeraj ugrabili migranti, ga zvezanega strpali v prtljažnik avta in se z njim zapeljali do Sežane, kjer so ga izpustili.

"Bali so se, da se bom zadušil, ker so me zvezanega vozili v prtljažniku, zato so odprli zadnje okno, da je vame pihalo," je 79-letni Moravec dejal Avdiću.

Ugrabitelji so bili stari od 25 let naprej, ocenjuje Mirko. "Bili so kot biki, kaj naj jaz 80-leten naredim. Bil sem tako pohleven," je povedal.  "To so bili profesionalni lopovi, barabe, pravi o ugrabiteljih. Bili so štirje, a Mirku se zdi, da so enega odložili še preden so ga pri Sežani izpustili, se preoblekli in šli peš proti Italiji.



Točne poti, po kateri so ga peljali, ni znal opisati, ocenjuje pa, da so ugrabitelji najprej zapeljali čez mejo na Hrvaško. Prepričan je, da so ga pri prehodu slovensko-hrvaške meje nameravali zvezanega vreči v Kolpo – rešilo naj bi ga to, da jim je avto nasedel na slabem terenu.

Foto: Primož Lavre - Reka Kolpa

"Ne verjamem ne v boga ne v vraga, rekel sem si, mati narava, če si me do zdaj čuvala, me daj še zdaj," si je mislil med kalvarijo.

Dan pred ugrabitvijo je Mirko srečal neznane ljudi, ki so po njegovem prišli na ogled v Mali Nerajec. Do njega sta prišla moški in ženska, ki sta ga vprašala, če lahko v vinogradu pogledata, če najdeta kaj starin.