stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Italijanski policisti prijeli migrante, ki so ugrabili 79-letnega Belokranjca Mirka Moravca

Deli na:
Italijanski policisti prijeli migrante, ki so ugrabili 79-letnega Belokranjca Mirka Moravca

Migranti v Veliki Kladuši spomladi 2018. Fotografija je simbolična. - Foto: Primož Lavre

Policija primer domačina, ki ga je v Beli krajini v sredo ugrabila skupina migrantov, še preiskuje. Dogodek bodo pojasnili na današnji novinarski konferenci.

Novinarska konferenca civilnih iniciativ Bela Krajina in Ilirska Bistrica, na kateri bodo spregovorili o sredini ugrabitvi v Beli krajini, prisotna pa bo tudi hči ugrabljenega, pa bo danes ob 14. uri pred gradom v Črnomlju ob stavbi Občine Črnomelj na Trgu svobode, so sporočili iz civilne iniciative Bela krajina.

Skupina migrantov je v Beli krajini ugrabila domačina Mirka Moravca, ko je ta delal v vinogradu, je poročal spletni portal Siol.net in se pri tem skliceval na izjavo domačinove hčerke. Zvezali so ga z vrvjo, stlačili v prtljažnik njegovega avtomobila in pobegnili proti Italiji. Pri Sežani so ga izpustili in pot čez mejo nadaljevali sami.

79-letnega domačina so ugrabili v bližini vasi Mali Nerajec v Beli krajini, ko je ta delal v vinogradu, je za portal zatrdila njegova hči. Ugrabili so ga štirje migranti. Dodala je še, da njen oče ni poškodovan in da je bil po dogodku na pogovoru na policijski postaji v Sežani.



V Italiji so migrante nato prijeli italijanski policisti.

Tiskovna predstavnica policije sporoča, da bo policija več več informacij o včerajšnji ugrabitvi občana v Beli krajini predstavila na novinarski konferenci, ki bo danes ob 12. uri. "Včeraj pozno popoldne je bil operativno-komunikacijski center v Kopru obveščen, da so neznanci iz vozila izpustili zvezanega starejšega moškega, ki naj bi mu pred tem ukradli vozilo in odvzeli ključe zidanice v Beli krajini. Moški se je po tem zatekel k bližnjim stanovalcem, ti pa so obvestili policijo in svojce. Stekla je intenzivna kriminalistična preiskava v sodelovanju z italijanskimi varnostnimi organi, s pomočjo katerih so bili storilci tudi prijeti."