908475_154-hitra_cesta_rebrnice Svet24.si

»Dvajset let sem prevoznik, a česa takega še ...

nevihta, obala, izola Svet24.si

Na jadranski obali bo zavladala močna burja, ...

rt konj smokvica vela rogoznica Necenzurirano

Našli smo lastnika jahte, ki jo je potopil pijani...

marjan podobnik-SASO RADEJ006 Reporter.si

Podobniku so grozili z likvidacijo: »Vredni ste ...

Jaka Bijol Ekipa24.si

Ooooo Jaka Bijol ... Morda bo tale napev grmel s ...

botri, lokacija, snemanje Njena.si

Botri: Črpalka in restavracija tik ob Sloveniji

damir krznar celje af Ekipa24.si

"Imam ogromen glavobol!" Celjani pred drugim ...

Slovenija

Bavčar: Prodaja Kolinske je plod političnega obračunavanja z menoj

Deli na:

Prodaja Droge Kolinske je po mnenju nekdanjega prvega moža Istrabenza Igorja Bavčarja "cena za politično kupčkanje" ob uvedbi prisilne poravnave nad Istrabenzom, kljub temu da so bili po njegovi oceni izpolnjeni vsi pogoji za prostovoljno poravnavo. Bavčar pravi, da je Istrabenz dobro podjetje z dobrimi naložbami.

Prodaja Droge Kolinske je po mnenju nekdanjega prvega moža Istrabenza Igorja Bavčarja "cena za politično kupčkanje" ob uvedbi prisilne poravnave nad Istrabenzom, kljub temu da so bili po njegovi oceni izpolnjeni vsi pogoji za prostovoljno poravnavo. Bavčar pravi, da je Istrabenz dobro podjetje z dobrimi naložbami.

Kot je Bavčar zapisal v današnjem sporočilu za javnost, so bile "prav te dobre naložbe razlog, da so se nekateri že videli v vlogi prodajalcev naložb Istrabenza in so zato preko kriminaliziranja in javnega linča mene osebno napovedovali in zahtevali stečaj družbe". Pri tem sta po njegovih navedbah zlasti izstopala ljubljanski župan Zoran Jankovič in minister za gospodarstvo Matej Lahovnik.

Po Bavčarjevi oceni je bila prek političnega vpliva na banke izsiljena prisilna poravnava na holdinški družbi, tudi današnji posel da v teh kriznih razmerah potrjuje, da so bili vsi pogoji za prostovoljno poravnavo, ki je bila predlagana in utemeljena s strani takratne njegove uprave. "Ceno za to politično kupčkanje bodo žal plačale naložbe, ki bodo sedaj prodane v scenariju nepotrebne prisilne poravnave," je prepričan.

"Droga Kolinska je podjetje, ki se je pod mojim vodstvom Istrabenza in nadzornega sveta Droge Kolinske in vodstvom treh uprav te družbe, iz dveh razmeroma majhnih podjetij povzpelo v odlično mednarodno, regionalno utrjeno podjetje z uveljavljenimi blagovnimi znamkami, v prehrambeno podjetje, ki je preživelo tako vstop Slovenije na veliki trg EU kot tudi sedanjo krizo," je poudaril.


Dodal je, da ima družba prihodnost in bo lahko poslovalo še boljše, vendar pa je po njegovi oceni zaradi nespametnega političnega obračunavanja z njim, prodana že danes. Istrabenz po Bavčarjevem prepričanju "upravlja z vrednostmi, ki mu omogočajo, da sam reši probleme, čas pa, ki mu ga danes odmerja politika in ne ekonomski premislek, bi mu omogočil, da bi bili rezultati in vrednosti zagotovo še višje, kar jasno priča, da ni nikakršnih razlogov za stečaj".

Bavčar je sicer ponosen, da so ustvarili dobro mednarodno utrjeno podjetje Droga Kolinska, vendar obžaluje, da je Istrabenz prisiljen v prodajo že zdaj, in sicer "samo zaradi političnih obračunavanj". Bavčar je tudi izrazil upanje, da bo kupec Atlantic Grupa krepil blagovne znamke Droge Kolinske na mednarodnem trgu in tako ohranjal zaposlenost.

Istrabenz in Atlantic Grupa sta pogodbo o prodaji Droge Kolinska podpisala v sredo. Kupnina znaša 382 milijonov evrov, zmanjšana pa je za neto finančni dolg Droge Kolinske. Prodaja bo predvidoma zaključena do konca leta, kupnina pa bo izplačana v gotovini.