primer Trenta Svet24.si

Zaslišane prve priče, Janša pravi, da gre za ...

supet-luna, sankt-peterburg Svet24.si

Zemlja bo za kratek čas dobila še eno luno

848456_280-yapi Necenzurirano

Na drugem tiru se zapleta: Turki v težavah, kaj ...

marta kos henri geaz emporium pl Reporter.si

Marta Kos s soprogom iz Švice že kupuje kostime ...

šeško oblak Ekipa

Dvoboj Oblaka in Šeška se je začel ...

David Niven v filmu Očaranost (1948) Revija Stop

Gentleman klasičnega Hollywooda

miha butara 24 mm Ekipa

Proračun bomo podvojili, to je ogromno za ...

Slovenija

Barbika odšla, dobili pa Kena: Kaj se v resnici dogaja v predsedniški palači pod Natašo Pirc Musar

Deli na:
Barbika odšla, dobili pa Kena: Kaj se v resnici dogaja v predsedniški palači pod Natašo Pirc Musar

Primopredaja poslov pred predsedniško palačo - Nataša Pirc Musar je nasledila Boruta Pahorja. - Foto: Primož Lavre

Če nas je morda za hip spreletelo, da bomo pogrešali neprestano prisotnost nekdanjega predsednika države Boruta Pahorja tudi po koncu njegovega mandata v javnosti, v medijih in sploh na družbenih omrežjih, smo lahko potolaženi. Prejšnji teden je nekdanji predsednik republike gostoval na televiziji Veseljak, za eno tujo bančno korporacijo pa je začel snemati podkast. Borut Pahor ostaja z nami, tako ali drugače, lahko da s prodajo osebnih predmetov v humanitarne namene ali pa z hudomušnimi domislicami na svojih družbenih profilih, ki mu jih nikoli ne zmanjka.

Nekdanji predsednik države ima svojo zvesto publiko, mnogi ga sledijo samo zaradi zabave, ki jo povzroča s svojo potrebo po pozornosti. Tudi zaradi šarma, ki ga trosi vsepovsod, in nastopaškega talenta smo mu v preteklosti očitno odpuščali vse napake, ki jih je delal v svojih državniških čevljih. Odpuščali že, pozabili pa ne.

V dobro Pahorju mnogi štejejo to, da se je po svojih močeh trudil, da bi bil predsednik vseh državljanov, tako levih kot tudi tistih z desne strani. Podprl je postavitev spomenika žrtvam vseh vojn, šel je na dogodke, na katere morda drugi predsedniki ne bi šli, ustoličil je celo Janeza Janšo kot predsednika vlade, kar mu mnogi z njegovega političnega krila še danes niso odpustili.

Nekdanjega predsednika Boruta Pahorja se je zaradi nečimrnosti navzel vzdevek Barbika. V podobnem duhu so zato komentatorji na internetu aktualno predsednico države ljubkovalno poimenovali Ken. Barbika in Ken, po najbolj znanem paru modnih lutk.

Če so v uradu predsednice republike Nataše Pirc Musar za modno urednico morda najeli stilistko Angele Merkel, je izbira oblačil žal prestaromodna za trenutni čas.

Medtem,ko je Borut Pahor ves čas predsednikovanja igral na všečno karto skromnosti, Musarjeva ne skrivata, da sta milijonarja.

VEČ V TISKANI IZDAJI REPORTERJA IN TRAFIKI24