krek Svet24.si

Krek je vzrok za nizko precepljenost našel v ...

Nadija Bičkova Svet24.si

Nadija Bičkova ima novega. Njen bivši naj bi bil...

sergej racman Svet24.si

Grozi mu dolgoletni zapor, z igralnico pa služi ...

jansa urska volitve 2018 bobo Reporter.si

Razkrivamo: kje bo na volitvah kandidiral Janez ...

milan-krek Necenzurirano

Ne samo Zmago Jelinčič, tudi Milan Krek je ...

amou-haji Odkrito.si

Umil se ni že več kot 70 let

kamerun Ekipa24.si

Grozljiva tragedija: Več mrtvih pred stadionom, ...

Slovenija

"Stavim, da bi bil Janša boljši direktor Krke kot Colarič predsednik vlade"

Deli na:
"Stavim, da bi bil Janša boljši direktor Krke kot Colarič predsednik vlade"

Jože Colarič in Janez Janša: kdo bi bil boljši premier? - Foto: Primož Lavre, STA

Pri nekaterih je vera v predsednika vlade in SDS Janeza Janšo neizmerna. Davorin Kopše, aktivist SDS na družbenih omrežjih in nesojeni evropski poslanec, je celo prepričan, da bi se lahko Janša lotil vodenja enega najuspešnejših slovenskih podjetij.

"Colarič predsednik vlade? Ne! PV mora biti izkušen politik! Stavim, da bi bil Janša boljši direktor Krke kot Colarič predsednik vlade. Naj kar ostane kot je!" napisal na Facebooku v odziv na neprikrito željo Marjana Podobnika, da v politiko potegne Jožeta Colariča, predsednika uprave farmacevtskega velikana Krke.

Kakšne kvalifikacije za uspešnost v poslovnem svetu ima Janša, Kopše ni pojasnjeval. A zadnji vidni politik, ki je zapustil visoko politiko in prevzel vodenje kakega velikega slovenskega podjetja, je končal na Dobu, na kar je Kopšeta spomnil eden od komentatorjev.

"Stvari niso tako enostavne. Vsak naj dela posel ki ga obvlada. Bavčar je dokazal da uspešen politik lahko uspešno sesuje dobro stoječe podjetje, proda za drobiž uspešne blagovne znamke itd..." je zapisal Jože Grozde.Kopšetovo zaupanje s šefovo izjemno sposobnost je skoraj primerljivo z vero nekdanjega poslanca Pozitivne Slovenije Gašpar Gašpar Mišiča v svojega tedanjega šefa Zorana Jankoviča. Ta je leta 2012 postal tarča posmeha po izjavi, da "Zorana Jankovića lahko izkrcate na Antarktiki in bo s pingvini ustvaril pogoje za razvoj."

Kopše je sicer v preteklosti razburil s tvitom, da lahko poslanka LMŠ Jerca Korče umre pod mačeto, levičarjem v Šarčevi vladi pa je na twitterju sporočil, da bodo v prihodnosti pobiti. Oba tvita je po ogorčenih odzivih zbrisal.