petelin, Glööckler Svet24.si

Gasilci kokota Glööcklerja rešili pred loncem

psički Svet24.si

V avtomobilu prevažal 30 psičkov

borut petek Necenzurirano

Sin novega lastnika Panvite z Borutom Petkom kupil...

mark breznik-saso radej Reporter.si

56.532 evrov: to je rekorder po zaslužku med ...

jordan cigara Ekipa24.si

Pa to je noro! Neverjetna vila Michaela Jordana, ...

adam kromer Njena.si

Ljubezen iz šova: V štirih letih tretjič ...

kolesarska dirka gvatemala Ekipa24.si

Noro! Ali je namerno zrušila kolesarja kot v ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Anton Tomažič: Kot je padel Berlinski zid, bo padla tudi sodba v zadevi Patria (FOTO)

Deli na:
Anton Tomažič: Kot je padel Berlinski zid, bo padla tudi sodba v zadevi Patria (FOTO)

Foto: Jože Biščak

"Postopki odločanja pa se še naprej vlečejo, čeprav bi se moralo odločati prednostno, in tako se vsakodnevno zopet znova kršijo človekove pravice in temeljne svoboščine Janeza Janše in njegove družine, ki je ostala brez svojega očeta, moža in tega časa jim ne more povrniti prav nihče," so danes, 74. dan odkar je Janez Janša v zaporu, opozorili v Odboru 2014.

"Na podlagi 39. člena Ustave ima vsakdo pravico do svobode izražanja misli, govora in javnega nastopanja, tiska in drugih oblik javnega obveščanja in izražanja. Prav tako lahko vsakdo svobodno zbira, sprejema in širi vesti in mnenja ter ima pravico dobiti informacijo javnega značaja, za katero ima v zakonu utemeljen pravni interes, razen v primerih, ki jih določa zakon. Odbor 2014 se pri svojem delovanju zaveda ustavnih določil, zato je tudi podal zahtevo za pridobitev informacij javnega značaja, s čimer je že pridobil imena sodnic in sodnikov, ki so bili udeleženi v sodbah, ki so bile razveljavljene s strani Ustavnega sodišča Republike Slovenije, prav tako se mena vsakodnevno berejo, z namenom opozarjanja na nepravilnosti v našem pravosodju," odbor predstavlja svoja prizadevanja.

"Procesi proti Janši se vrstijo, epiloga ni, s tem je namen avtorjev afer jasen. Gre za politično sodbo in obračunavanje," ugotavlja dr. Romana Jordan.

"V komunizmu so ustvarjali državnega sovražnika, danes želijo zgodbo ponoviti. Ne bo jim uspelo!" je odločen Boštjan Kolarič, ki je spomnil, da je bilo v komunističnem režimu kar 25.000 političnih zapornikov.

Anton Tomažič je prepričan: "Kot je padel Berlinski zid, bo padla tudi sodba v zadevi Patria, kot je odmevalo takrat, bo tudi zdaj." Tomažič je žalosten, ker je pred kratkim prebral izjavo mladega študenta, ki je napisal: osamosvojitev in kriminal gresta z roko v roki. "Obstaja žarek upanja, ki ne bo nikoli ugasnil," je vseeno optimističen.

Shod pred vrhovnim sodiščem so tudi danes spremljali nasprotniki Janeza Janše oziroma, kot jim pravijo v Odboru 2014, "podporniki Masleše". Shod se je končal s prižiganjem sveč in protestnim obračanjem hrbta sodišču.