Revija Reporter
Slovenija

Andreja Katič: Če bi res imeli šaleški lobi, bi imeli tudi boljšo prometno povezavo

Igor Kršinar
1 685

22. sep. 2024 20:00

Deli na:

Pravosodna ministrica Andreja Katič

Primož Lavre

Če bi bila Andreja Katič pravosodna ministrica od začetka vlade Roberta Goloba, ne bi podpisala sporne pogodbe o nakupu stavbe na Litijski.

Vseskozi se zavzema za gradnjo nove sodne palače, v kateri bi združili vsa sodišča v Ljubljani. Zaupala nam je, kje naj bi stala in koliko naj bi zanjo odšteli:



»Žal se soočamo tudi s klici na sodišče, da je tam nastavljena bomba, nato je treba vse evakuirati in zapreti. Če bi nova sodna stavba stala neposredno ob bodočem železniškem vozlišču, bi lahko v tem primeru obremenili tudi promet za velik del, ne le Slovenije, tudi Evrope.«

»Takratna predsednica Tanja Fajon mi je že pred tem, torej pred pogovori o sestavi vlade, povedala, da me ne vidi v svoji ekipi,« nam je še zaupala. V kakšnih odnosih pa sta zdaj, ko je spet v vladi.

Pogovarjali smo se tudi o zakonodaji, ki jo pripravlja njeno ministrstvo, kakšne rešitve vidi v primeru romske problematike in mladoletnega nasilništva, o konsolidaciji stranke, koalicijskih načrtih do konca mandata ter kaj se bo v Šaleški dolini zgodilo po zaprtju Premogovnika in TEŠ 6.

»Slovenija je mogoče res specifika v tem, da se vedno najde nek, ne bom rekla temu nov obraz, ampak nekdo nov, ki mogoče nekaj časa ni bil v politiki, potem pa se vanjo vrne, v javnosti pa je prepoznan kot nov,« pravi o novih obrazih v politiki.

In kakšni so njeni načrti v politiki? Zakaj ni bila na kandidatni listi za Bruselj? Bo prevzela stranko, če se Matjažu Hanu kaj zalomi? »Če bi se za to odločila, bi bila kandidatka za predsednico že na tem kongresu.«

VEČ V TISKANI IZDAJI REPORTERJA IN TRAFIKI24