GJtPNFnW4AAxeMl Svet24.si

Hud potres prizadel okolico Vidma; tla so se ...

433132554_2134136413613298_5685619191041566114_n Svet24.si

Policija prekinila iskanje male Danke v Banjskem ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija portugalska ronaldo 3 Ekipa24.si

Jaaaa!!! Norišnica v Stožicah, Slovenija na ...

Tako bo potekal sončni mrk, ki je marsikoga prestrašil do kosti Odkrito.si

8. april, 2024 - Mrk, ki prinaša katastrofo?!

peter prevc Ekipa24.si

Največji hit! Pojavil se je posnetek enega od ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Aleš Primc v intervjuju: Združena desnica lahko dobi 30 odstotkov glasov

Deli na:
Aleš Primc v intervjuju: Združena desnica lahko dobi 30 odstotkov glasov

Foto: Primož Lavre

Kljub za zdaj ne preveč optimističnim javnomnenjskim anketam je Aleš Primc, ki s Francem Kanglerjem iz Nove ljudske stranke vodi koalicijo Združena desnica, optimistično prepričan, da jim lahko uspe skok čez štiriodstotni volilni prag.

Še več, ne izključuje niti zmage Združene desnice. Računa zlasti na glasove mladih, mam in očetov ter starih mam in starih očetov. Po volitvah ne bo šel v koalicijo z Marjanom Šarcem, saj je prepričan, da Kučanov krog, ki dela Šarca, noče sprememb na bolje za ljudi. Primc nam je tudi zaupal, da bo najverjetneje kandidiral v okraju Trebnje, kjer so korenine njegovega rodu.

Kako komentirate ankete? Jim verjamete? Boste še dobili teh nekaj odstotkov, ki vas ločijo od preskoka štiriodstotnega volilnega praga?

Mi trdo delamo, računamo, da bodo ljudje videli, da imamo najboljše rešitve zanje. Kar pa se tiče anket, bi jih prepovedal.



Zakaj?

Ker deformirajo demokracijo. Onemogočajo, da bi se ljudje odločali na podlagi programov, dosedanjega dela in tega, kar nekdo dejansko obljublja. Ankete silijo ljudi k preračunavanju, komu lahko uspe in komu ne, ne pa k razmisleku, kdo bo zanje največ naredil. Prepričan sem, da bomo z najboljšim programom, delom med ljudmi in nastopi premagali tudi ankete.

V tiskani izdaji in v Trafiki24 Primca razlaga, zakaj ima njegova koalicija menda ogromen potencial za preboj v državni zbor in zakaj je odvisna od glasov očetov in mam ter starih staršev; pove, s čim bo prepričeval volivce; pravi, da vlade levice slovenskih družin ne dajejo v prvi plan, ker naj bi računale na migrante; razmišlja o tem, da bi iz ene manjših bank naredili novo, veliko državno banko.