aljosa bagola prava Odkrito.si

Aljoša Bagola žaluje

slon Svet24.si

Tedenski horoskop: zadeva ni niti najmanj brezupna...

Louise Hay Petisvet

Louise Hay: Blagoslovite svoje račune

portugalska ladjica Svet24.si

Smrtonosno portugalsko ladjico opazili v Jadranu: ...

Lucila Solá_al pacino Svet24.si

FOTO: Ima novo! In to še enkrat mlajšo od njega

čokolada Najstnica.si

Recept za zdravo čokolado

Marko Potrč in Lili Žagar Njena.si

Marko Potrč: 'Težko je priznati, a je konec …'

Slovenija

133.000 evrov za nesramno drago maketo drugega tira je šele začetek – roparska omrežja že stegujejo prste

Deli na:
133.000 evrov za nesramno drago maketo drugega tira je šele začetek – roparska omrežja že stegujejo prste

Foto: STA - Cerar in ministri v Kopru ob maketi drugega tira, ki jim je nakopala obilico težav.

Ropanje pri drugem tiru se je že začelo z maketo drugega tira, ki je stala kar 133.590 evrov, odgovorni na direkciji za infrastrukturo pa visoko ceno opravičujejo z »računsko napako«.

Direkcija za infrastrukturo pri ministrstvu za infrastrukturo je izdelavo makete naročilo pri podjetju Art Rebel 9, ki je oddalo najdražjo ponudbo, kar 73.000 evrov  višjo od ponudbe konkurenčnega podjetja RPS (60.851 evrov). Merilo na razpisu je bila ekonomsko najugodnejša cena in na direkciji se branijo, da obstaja možnost, da se je pri »ocenjevanju ponudb zgodila računska napaka«, piše Delo. Se pravi, da nekdo pomotoma enkrat dražjemu projektu namenil 100 točk.

Minister Peter Gašperšič je imenoval komisijo za revizijo postopka. Ker je projekt že končan in maketa dostavljena, lahko neizbrani ponudnik zdaj le vloži tožbo in zahteva odškodnino od države. Doslej se po poročanju MMC še ni pritožil. Predsednik računskega sodišča Tomaž Vesel je za Delo povedal, kar verjetno marsikdo misli: »Upam, da se to, kar se je zgodilo na maketi, ne bo zgodilo na pravem projektu.«

»Že pri MAKETI drugega tira je bil izbran dvakrat dražji ponudnik. Pri MAKETI. Pa je bila že cena cenejšega ponudnika totalno previsoka. To kaže, da bomo pri dejanski gradnji drugega tira znova stotine milijonov evrov načrpali v roparska gradbena in inženirska omrežja,« je zadevo na Twitterju komentiral Reporterjev novinar Nenad Glücks.

Mimogrede, maketa, ki je razstavljena v Kopru, včeraj ni delovala, saj so morali zaradi nevarnosti poplav izklopit elektriko.