Dennis Quaid, Laura Savoie Svet24.si

65-letni hollywoodski zvezdnik zaročen s 26-letno...

bradley, jade devis Svet24.si

Nosečnica izvedela, da ima agresivnega raka. Ni ...

NEPTUN Dobra karma

Horoskop od 21. do 27. 10: igra Neptuna in ...

Arriva, avtobus Svet24.si

Incident v Kopru: voznik z avtobusa "zmetal" ...

tori Odkrito.si

Zvezdniki z eksotičnimi ljubljenčki

SARA RUTAR Njena.si

Sara Rutar osupnila z drastično preobrazbo telesa

ana jaka Njena.si

Jaka in Ana krstila hčerko

Magazin

Zahovič: Lahko nam je Jan Oblak všeč ali ne, a on mora biti kapetan

Deli na:
Zahovič: Lahko nam je Jan Oblak všeč ali ne, a on mora biti kapetan

Foto: Drago Wernig - TAKA

Eden najboljših slovenskih nogometašev vseh časov Zlatko Zahovič je po dveh slovenskih porazih v ligi narodov proti Bolgariji in Cipru v pogovoru za MMC dejal, da ne kritizira niti selektorja Tomaža Kavčiča niti igralcev, ki so pokazali veliko želje, apelira pa na Nogometno zvezo Slovenije, da zgladi spor z navijači.

Športni direktor Maribora je prepričan, da ima slovenska ekipa izjemen potencial, po njegovem mnenju bo potrebno le povezati vse niti v smiselno celoto. "V vrata mora čim prej priti Jan Oblak. On je največji, je slovenski slovenski športni brand. Lahko nam je Jan všeč ali ne, ampak - on je eden najboljših na svetu. Mora biti kapetan. Ni druge. Sam imam sicer raje, da je kapetan nekdo v polju. Ampak Oblak je največji. Krvavo ga potrebujemo," je v zvezi s tem dejal Zahovič.

Najboljši strelec slovenske izbrane vrste vseh časov, ki je dosegel 35 golov (drugi na lestvici je Milivoje Novaković z 31 zadetki), je glede trenutnega dogajanja znotraj izbrane vrste dejal: "Ni pozitivne energije, ni rdeče niti. Zelo smo pomladili ekipo, to je treba upoštevati. Reprezentanca Slovenije je zelo specifična. Za nas veljajo drugačna pravila, ker imamo majhno bazo igralcev. Ni enostavno voditi takšne reprezentance," je dejal Zahovič in se pri tem strinjal z oceno selektorja Tomaža Kavčiča, da so nekateri igralci znotraj reprezentance "mrtvi".

"Nekateri igralci so premladi za velike stvari. Ogromno menjav je bilo v zadnjem času, zato reprezentanca potrebuje čas. Težko govorim, vsak selektor ima seveda svojo vizijo, vidim pa ogromno talenta in ogromno odličnih igralcev. Da mozaik ni sestavljen, pa drži. Toda fantje imajo neverjetno veliko potenciala, verjemite," je o novem slovenskem reprezentančnem kadru dejal Zahovič.


"Izgubiti proti Cipru je in ni sramota. Ta reprezentanca ima nad glavo velik meč, to je meč Srečka Katanca in Matjaža Keka, ki sta poskrbela za velike uspehe. Ni lahko. Vidim pa ogromno potenciala. Žal mozaik še ni sestavljen. Ni potrebno, da igrajo najboljši, pomembno je, da je mozaik sestavljen. Kot v podjetju: imaš direktorja, pomočnika direktorja, delavce ... Hierarhija, skratka. Luč se na koncu prižge ali ne. Ogromno nereda je. Govorim v taktičnem smislu. Pa to ni kritika selektorja. Potrebuje čas," je še dodal 47-letni Zahovič.

Kot še dodaja, svetovati drugim je zelo nehvaležno, pri odločitvi o selektorju pa pravi, da bi morala odločitev temeljiti na analizi. "Naj najprej prespijo in analizirajo stvari, potem pa odločijo. Na nas je, da reprezentanco podpiramo. Vsak pa ima lahko svoje mnenje, tako kot ga imam jaz. Mislim, da to mnenje ni negativno, ampak strokovno," je o selektorju Kavčiču dejal Zahovič.

Zahoviča pa je predvsem "zabolel" pogled na prazne tribune na tekmi proti Bolgariji v Stožicah, v zvezi s tem vodstvu NZS predlaga, da se sestane z navijaškima skupinama Maribora in Olimpije. "Nogometna zveza bi morala razmisliti o tem, da bi se sestala tako z Violami kot Green Dragonsi. Manjkajo nam, na stadionu bi morali biti eni in drugi. V mojem času in v času Keka so ti navijači odigrali zelo zelo pomembno vlogo," je ocenil.

Pri tem je še dodal: "To niso navijači, ki prihajajo z družinami, ampak so nekaj več. Tudi družine potrebujemo, ampak - nogometaš vedno pogleda, koliko je navijačev, ki so nekaj več. In to so oni. Plus Združenje navijačev Slovenije," je še dejal za MMC.

loading...
Loading...