elektrika x Svet24.si

Slovenija z najdražjo elektriko v Evropi?

Ariana Grande Svet24.si

Ariana Grande spregovorila o nasilju na ...

zala tomašič Necenzurirano

Kaj so vam mediji zamolčali o Zali Tomašič

logar irgl pl Reporter.si

Mora Janša Logarja dobesedno vreči iz SDS, da bo...

matjaz kek mm Ekipa24.si

Razmišljanje slovenskega selektorja, ki se bo ...

Videti je, kot bi speča deklica odpirala oči Odkrito.si

Mrtva deklica, ki mežika ...

slovenski navijaci Ekipa24.si

Takšno navijaško vzdušje so v soboto v ...

Magazin

Začetek podviga Srce Sloveniji; še nekaj dni do srčnega skoka v morje

Deli na:
Začetek podviga Srce Sloveniji; še nekaj dni do srčnega skoka v morje

Foto: FB

Humanitarno športno društvo Vztrajaj – Never Give Up in ekstremni športnik ter humanitarec Matej Markovič sta na včerajšnji novinarski konferenci pred pričetkom dobrodelnega projekta Srce Sloveniji podrobneje predstavila časovnico in traso ultratriatlonskega podviga, za katerega si organizatorji želijo, da bo ponovno ogrel srca Slovencev. Začelo se bo s skokom v vodo, v ponedeljek, 17. avgusta, in končalo na skupnem zaključnem teku, 22. avgusta v Ljubljani. Srce Sloveniji 2015 letos poteka pod pokroviteljstvom predsednika države Borutom Pahorjem.

Projekt Srce Slovenije je lani zbral več kot 20 tisoč evrov s katerimi so nakupili šolske potrebščine, Zavod Anina zvezdica pa jih je nato razdelil otrokom v stiski. Letos pričakujejo še večji odziv ter še več zbranih sredstev, s katerimi bodo pomagali pomoči potrebnim. Posamezniki lahko svoj košček srca prispevajo s SMS sporočilom SRCESLOVENIJI5 na 1919 (in darujejo 5 EUR) ali SRCESLOVENIJI1 na 1919 (in darujejo 1 EUR). Tudi letos se bodo sredstva porabila za nakup šolskih potrebščin, morebiten presežek sredstev pa se bo porabil za nakup hrane in plačilo nujnih položnic pomoč potrebnim družinam.

Glavni pobudnik projekta, ultratriatlonec Matej Markovič, bo pot, ki jo bo ubiral naslednji teden, začel v ponedeljek ob 9. uri s skokom v morje v marini v Luciji. »Po približno 30 kilometrih plavanja do Debelega rtiča, bom sedel na kolo in z njim popolnoma obkrožil Slovenijo, kar pomeni približno 960 kilometrov. Po kolesarskem cilju v Luciji, se bomo z ekipo odpravili v Ljubljano, kjer bi pričetek 250 kilometrov dolgega tekaškega dela. Progo smo oblikovali tako, da bomo s tekom mimo Škofje Loke, Žirov, Logatca, Cerknice, Malega loga, Velikih Lašč, Ivančne Gorice, Litije in Domžal, zarisali polno srce. Sklepna postaja bo znova Ljubljana, kjer bomo v soboto, 22. avgusta, s skupnega tekom po Poti spominov in tovarištva, tudi slavnostno zaključili letošnji podvig. Na zaključni tek vabim vse prijatelje teka, podpornike in ambasadorje projekta Srce Sloveniji, ki jih je iz dneva dan več.« Ob tem je izpostavil velik pomen ekipe in najpomembnejših sponzorjev, Lidla Slovenija, Vzajemne in Toyote, brez katerih bi ta podvig ne bil mogoč.

Štart zaključnega skupnega teka z Matejem Markovičem bo v soboto, 22. avgusta, ob 9. uri v BTC pred Toyota Centrom v BTCju, preko prej omenjene Poti spominov in tovarištva, do sklepnega prizorišča projekta Srce Sloveniji, ki bo pred Lidlovo trgovino na Rudniku. Kot poudarjajo člani društva Never Give Up tu ne bo šlo za tekmovalni, ampak dobrodelni tek, zato se lahko tekači skupini, ki bo tekla skupaj, pridružijo kjerkoli na trasi teka. Podrobnosti o teku najdete na www.srcesloveniji.si.

Mateju Markoviču sta se na novinarskem srečanju pridružili še Tina Cipot, predstavnica glavnega sponzorja projekta, podjetja Lidl Slovenija, ter Petra Juvančič, Vzajemna. Obe sta izpostavili izredno srčnost celotne ekipe projekta, ki skrbi za to, da se tovrstne predanosti naleze prav vsak. »V okviru Lidlovega trajnostnega koncepta Ustvarimo boljši svet radi priskočimo na pomoč zgodbam, ki so nekaj posebnega, ki želijo narediti nekaj več za vse. Projekt Srce Sloveniji nam je povsem osvojil srce, tudi naši zaposleni so se pridružili s sporočili podpore, zato – držimo pesti in navijamo za Mateja ter celotno ekipo,« je povedala Tina Cipot, odgovorna za komuniciranje in družbeno odgovorne projekte v Lidlu Slovenija.

Manjkal pa ni niti raper Zlatan Čordić - Zlatko, ki je že lani spisal himno projekta (https://www.youtube.com/watch?v=s53DvKpkKa0). Povedal je, da bo tudi letos sodeloval po svojih močeh, ter obenem obljubil, da se bo v soboto, 22. avgusta, na zaključni prireditvi postavil na oder. »Morda bom še tekel, kondicijo imam,« je še hudomušno pridal.