Progasti goz foto Davorin Tome Svet24.si

Išče se največja slovenska kača! Ljudem je ...

220820-Zel-3615 Svet24.si

Foto: Za “sendvič” vestno opravijo svoj hobi

1695633573-dsc09685-1695633263267 Necenzurirano

Predsednico republike zapušča ključni sodelavec

robert golob vecer rb Reporter.si

Trojni strel v koleno za Gibanje Svoboda ...

kidd doncic Ekipa24.si

Kakšno je najnovejše zdravstveno stanje Luke ...

Princ Harry in Kate Middleton - nekoč prava prijatelja - danes pa .. Odkrito.si

Kate in Harry - Če se bo to zgodilo, se bosta ...

sveca Ekipa24.si

V hudi prometni nesreči na primorski avtocesti ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Matej Markovič začel akcijo Srce Sloveniji: 1250 kilometrov v šestih dneh

Deli na:
Matej Markovič začel akcijo Srce Sloveniji: 1250 kilometrov v šestih dneh

Foto: Srce Sloveniji

Matej Markovič je danes s skokom v morje v Marini Portorož začel akcijo Srce Sloveniji 2015. Med 17. in 22. avgustom bo pretekel, preplaval in prekolesaril 1200 km po Sloveniji, izkupiček dobrodelne akcije bo namenjen za nakup šolskih potrebščin tistim, ki tega ne zmorejo. Lani je iz prve tovrstne akcije Anina zvezdica razdelila za več kot 26.000 evrov šolskih potrebščin.

"Komaj čakam na štart! Vem, da je pred mano nekaj težkih dni, a naprej me žene misel, da gre res za en dober, srčen projekt," je Markovič povedal pred skokom v morje. Z akcijo želijo organizatorji (humanitarno športno društvo Vztrajaj – Never Give Up in Matej Markovič) znova združiti celotno Slovenijo. Pokrovitelj letošnjega projekta je predsednik države Borut Pahor.

Pred njim je danes najprej 30 kilometrov dolga plavalna etapa med Marino Lucija in Ankaranom, pozno popoldan pa bo presedlal na kolo in pričel spribližno 960 kilometrsko pot okrog Slovenije. Po kolesarskem cilju, ki bo znova v Luciji, se bo Matej z ekipo odpravil v Ljubljano, kjer bo pričetek 250 kilometrov dolgega tekaškega dela.

Projekt se bo zaključil v soboto, 22. avgusta, z zaključnim tekom od ljubljanskega BTC-ja do Lidla na Rudniku, kjer bo organiziran sprejem za Markoviča in ekipo.

Projekt Srce Slovenije je lani zbral 26 tisoč evrov s katerimi so nakupili šolske potrebščine, Zavod Anina zvezdica pa jih je nato razdelil otrokom v stiski. Tudi letos organizatorji pričakujejo velik odziv vseh srčnih ljudi širom Slovenije, ki lahko svoj košček srca prispevajo s SMS sporočilom SRCESLOVENIJI5 na 1919 (in darujejo 5 EUR) ali SRCESLOVENIJI1 na 1919 (in darujejo 1 EUR). Tudi letos se bodo sredstva porabila za nakup šolskih potrebščin, morebiten presežek sredstev pa se bo porabil za nakup hrane in plačilo nujnih položnic pomoč potrebnim družinam.

Markovičev podvig lahko spremljate prek prenosa v živo (livestreama) na povezavi http://www.srcesloveniji.si/novice/spremljaj-mateja-markovia-v-neposrednem-video-prenosu-35.html

Preko virtualne karte in GPS sledilnika pa lahko tudi spremljate, kje se nahaja ekipa z Matejem na čelu. Virtualno karto lahko najdete na spletnem naslovu: http://www.srcesloveniji.si/novice/kje-je-matej-markovi-32.html