atene saharski pesek Svet24.si

Atene je pogoltnila oranžna meglica saharske ...

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Afera Dars: poslanca NSi na policiji preverjala, ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

matjaž-štraus Njena.si

Delovna akcija: Mojster Matjaž srečen v objemu ...

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Za vse muke Primoža Rogliča nagrada zlato!

Deli na:
Za vse muke Primoža Rogliča nagrada zlato!

Primož Roglič z zlato medaljo v Tokiu! - Foto: Reuters

Slovenski kolesarski as Primož Roglič je v vožnji na čas na olimpijskih igrah v okolici dirkališča Fuji osvojil zlato medaljo. V cilju je za več kot minuto ugnal vse tekmece. Po težavah na cestni dirki je strnil vrste in se podpisal pod četrto slovensko kolajno na letošnjih OI ter drugo zlato po kanuistu Benjaminu Savšku.

To je bila 27. medalja za Slovenijo na poletnih olimpijskih igrah v času samostojne države. Na teh igrah pa so pred tem do kolajn prišli kanuist Savšek, Tina Trstenjak s srebrom v judu ter še en kolesar, Tadej Pogačar z bronom na cestni dirki.

Roglič je pri prvem vmesnem času med vsemi zabeležil drugi najboljši čas, hitrejši je bil le svetovni prvak, Italijan Filippo Ganna za vsega pol sekunde.

Tudi po polovici proge je Roglič nadaljeval dobro vožnjo, ki je imel najboljši vmesni čas že pri drugem merjenju. Na dirkališču pa je imel po 22,1 kilometra osem sekund naskoka pred Nizozemcem Tomom Dumoulinom. Prav toliko je zaostal tudi Ganna, Avstralec Rohan Dennis je bil devet, Belgijec Van Aert pa deset sekund za 31-letnim Kisovčanom.

Foto: Profimedia

Roglič je v drugem od dveh krogov povsem strl tekmece najprej na najtežjem vzponu, nato pa še po razgibani trasi do cilja na dirkališču Fuji. Zmago je slavil s časom 55:04 minute.



Kisovčan je v cilju Dumoulina prehitel kar za minuto in sekundo, potem pa, kot da ne bi vedel, da je že prečkal ciljno črto, osredotočen nadaljeval vožnjo, dokler ga niso ustavili nekaj 100 m po koncu preizkušnje.

Slovenija pred letošnjim igrami v kolesarstvu še ni imela kolajne, tokrat pa je na dveh cestnih preizkušnjah vknjižila dve, po zaslugi dvakratnega zmagovalca Vuelte tudi najžlahtnejšo.

Drugo mesto je na koncu osvojil Dumoulin, tretji pa je bil Dennis, ki je zaostal še tri sekunde več.