Gina Schumacher Svet24.si

FOTO in VIDEO: »Ati, to je zate«: Gina za ...

polna luna Dobra karma

Obrestovalo se vam bo, če na polno luno (12. 11.)...

martin sagner Svet24.si

Vinko Šimek je žalosten: umrl je Dudek

stanovanje Svet24.si

Kako kupiti stanovanje brez kredita?

ženska, limona Dobra karma

Kako spremeniti svoje občutke na bolje? Takole …

JAN IN TILEN KLOBASA Njena.si

Kdo se je znesel nad mamo dvojčkov Klobasa?!

sandra Njena.si

Doma ima sanjskega moškega, a odhaja v šov ...

Magazin

Slovenski kajakaši in kanuisti gredo danes na SP po medalje

Deli na:
Slovenski kajakaši in kanuisti gredo danes na SP po medalje

Blaž Cof - Foto: m24.si

Na svetovnem prvenstvu v kajaku in kanuju na divjih vodah v Seu d'Urgellu v slovenskem taboru za soboto napovedujejo bogato bero kolajn. Predvsem po zaslugi tekmovalcev v spustu, med kajakaši se naj bi se za zlato v sprintu udarila Nejc Znidarčič in Anže Urankar, med kanuisti bo zlato branil Blaž Cof.

A osrednja pozornost bo posvečena olimpijski disciplini slalomu, kjer bosta na sporedu polfinale in finale kanuistov in kajakašic. Tudi tu bo imela Slovenija močne adute, glede na kvalifikacijske dosežke bo predvsem aktualni evropski prvak Beni Savšek, leta 2017 tudi že svetovni prvak.

Ljubljančan je bil v kvalifikacijah drugi, dokazal je, da je dobro pripravljen. "Zavedam se, da spadam visoko, ampak to me ne sme prevzeti, moram se še vedno boriti. Razlike bodo majhne, konkurenca je močna," pravi Savšek, ki mu proga v Seu d'Urgellu zelo ustreza.

Tudi Luka Božič je vsaj pred prihodom v Španijo menil, da mu proga ustreza, toda v kvalifikacijah je imel težave zaradi nizkega vodostaja. "Vratca so bila izredno nizko, upam, da bo v polfinalu proga drugačna," pa ni bil zadovoljen po kvalifikacijah.

Boljše volje je bila po kvalifikacijski vožnji Eva Terčelj, nekdanja mladinska svetovna prvakinja, ki pa na prvo kolajno na svetovnih članskih prvenstvih v posamični konkurenci še čaka. Doslej ima le dva brona iz ekipnih voženj. Seu je njen srečen kraj, saj je leta 2013 na reki Segre zabeležila svojo edino zmago v svetovnem pokalu.

loading...
Loading...