Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Srbski igralec Sergej Trifunović Svet24.si

Igralec Sergej Trifunović ponovno v primežu ...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Slovenski kajakaši in kanuisti gredo danes na SP po medalje

Deli na:
Slovenski kajakaši in kanuisti gredo danes na SP po medalje

Blaž Cof - Foto: m24.si

Na svetovnem prvenstvu v kajaku in kanuju na divjih vodah v Seu d'Urgellu v slovenskem taboru za soboto napovedujejo bogato bero kolajn. Predvsem po zaslugi tekmovalcev v spustu, med kajakaši se naj bi se za zlato v sprintu udarila Nejc Znidarčič in Anže Urankar, med kanuisti bo zlato branil Blaž Cof.

A osrednja pozornost bo posvečena olimpijski disciplini slalomu, kjer bosta na sporedu polfinale in finale kanuistov in kajakašic. Tudi tu bo imela Slovenija močne adute, glede na kvalifikacijske dosežke bo predvsem aktualni evropski prvak Beni Savšek, leta 2017 tudi že svetovni prvak.

Ljubljančan je bil v kvalifikacijah drugi, dokazal je, da je dobro pripravljen. "Zavedam se, da spadam visoko, ampak to me ne sme prevzeti, moram se še vedno boriti. Razlike bodo majhne, konkurenca je močna," pravi Savšek, ki mu proga v Seu d'Urgellu zelo ustreza.

Tudi Luka Božič je vsaj pred prihodom v Španijo menil, da mu proga ustreza, toda v kvalifikacijah je imel težave zaradi nizkega vodostaja. "Vratca so bila izredno nizko, upam, da bo v polfinalu proga drugačna," pa ni bil zadovoljen po kvalifikacijah.

Boljše volje je bila po kvalifikacijski vožnji Eva Terčelj, nekdanja mladinska svetovna prvakinja, ki pa na prvo kolajno na svetovnih članskih prvenstvih v posamični konkurenci še čaka. Doslej ima le dva brona iz ekipnih voženj. Seu je njen srečen kraj, saj je leta 2013 na reki Segre zabeležila svojo edino zmago v svetovnem pokalu.