ris, slovenija Svet24.si

Video: Gozdar v slovenski divjini naletel na nekaj...

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

vladimir-tintor Njena.si

Zgodil se je preobrat, snema se 4. sezona Botrov

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

"Zdaj je treba stopiti na Eifflov stolp in tam izobesiti slovensko zastavo"

Deli na:
"Zdaj je treba stopiti na Eifflov stolp in tam izobesiti slovensko zastavo"

Foto: M24

Fantazija, neustavljivi, v nedeljo gremo v Pariz po zlato ter hvalospevi fantastični publiki so naslovi v današnjih izdajah slovenskih tiskanih medijev.

Kapetanov AS in 14 asov za sladko maščevanje se glasi naslov članka v športnem dnevniku Ekipa SN. "Kaj naj rečemo? Je norišnica primerna beseda? Je zgodovinski uspeh Slovenije predolg niz besed? Karkoli že je, Slovenija bo znova igrala za zlato. Mar ne bi bilo prikladno, da se tam pomeri prav s Francijo? Ah, pretiravamo. SLOVENIJA JE V FINALU evropskega prvenstva. Bodi to dovolj. Fantje so glavni," je v vodilu članka zapisal novinar Aljoša Žvirc.

Nato se članek nadaljuje - "v zraku je bilo nekaj velikega, na terenu pa dve veliki ekipi" - in zaključuje: "AS URNAUTA za 24:22. In norišnica. In time-out Poljakov. In potem? Naj pove kapetan Kubiak, ki je zaključno žogo poslal v mrežo za slovensko pot v Pariz. Da, tako gre to. V Pariz. Po zlato. Ni še konec. Še zdaleč ne."

Na naslovnici Dela piše Slovenija po zlato v Pariz, v članku na športnih straneh pa je pod tremi veliki fotografijami tekst, ki poudarja peklensko navijaško vzdušje v Stožicah. "Slovenija je na kolena položila trikratne svetovne prvake Poljake in kot so pred prvenstvom rekli slovenski odbojkarji: 'Gremo do konca, torej do zlatega odličja'."

V nedeljo gremo v Pariz po zlato, se glasi naslovnica Dnevnika. Sledijo superlativi "veličastna zmaga", "junaška in borbena predstava", "izjemna atmosfera", "sladko maščevanje" ter poudarki, da gre za drugo uvrstitev Slovenije v veliki finale EP ter izjava Dejana Vinčiča. "Nismo normalni. Težko je opisati naša čustva. Odigrali smo srčno in dali vse od sebe," je zapisal novinar Rok Knafelc.

Tako kot slednji tudi pisec članka v Večeru Zoran Mijatovič napoveduje navijaško invazijo v Pariz, podobno tisti izpred dveh let v košarkarski Istanbul. "Srhljiv boj, neprijazen do živcev in srčnih bolnikov, se je nadaljeval v četrti niz," je poudarek članka pod naslovom Prvaki padajo, zlato čaka.

Mariborski novinar se poigrava s prispodobami in sarkazmom. "Kdo je naslednji? Kje so olimpijski prvaki, Brazilci?. Slovenija odhaja v Pariz, a ne z Adrio, z romunskim čarterjem. Sedmi igralec je bil spet tu, tudi iz 'totega Maribora'. Ljudi kot mravelj. Avtobusi iz centra kot konzerve sardel. Odbojkarji s svojimi topovi. Poljaki so hitro pokazali, da jih niso polne hlače kot Rusov. Udarci žoge kot bombe, ki luknjajo parket."



Glede na to, da se je tekma končala nekaj minut pred enajsto zvečer, so imeli spletni mediji zjutraj dovolj časa za ustvarjanje zgodb.

Siol.net poroča o prihodu igralcev v navijaško središče pred dvorano. Odmevalo je "Kdor ne skače, ni Sloven'c,", prav tako pa nagovor predsednika Odbojkarske zveze Slovenije Metoda Ropreta.

"Neverjetno. Doživeti to prijateljstvo, energijo in predanost reprezentanci je enkratno. Neizmerno sem vesel, da smo to izjemno tekmovanje pripeljali v Ljubljano, da ste jim izkazali podporo. A ti fantje, ta reprezentanca je bila večkrat spregledana. Toda ne z naše strani. Tisti, ki bi morali najbolj paziti na slovensko odbojko, so gledali drugam. Danes pa jim vi dajete pozornost," je dejal prvi mož OZS, poroča Siol.net.

Portal 24ur.com prenaša besede komentatorja tekme na Kanalu A Ervina Čurliča po koncu tekme: "Zdaj je treba stopiti na Eifflov stolp in tam izobesiti slovensko zastavo," ter dodaja nastop Saša Dončića v studiu v dvorani po koncu tekme, ki podobno kot pred dvema letoma poziva navijače, naj se z vsemi možnimi prevoznimi sredstvi odpravijo v Pariz.

"Po dveh letih je spet čas, da se prižgejo avioni, kamioni, jadralna padala ... Gremo v Pariz pokazat, da so slovenski navijači najboljši na svetu. Prepričan sem, da bo v nedeljo Pariz preplavljen s slovenskimi zastavami in da bodo odbojkarji imeli občutek, kot da igrajo pred polnimi Stožicami."

Prav navijaški vidik je tudi poudarek članka na multimedijskem portalu rtvslo.si. "Slovenija nima le šestih igralcev, ima jih 12.000. Če igramo na tak način, nas ne more nihče ustaviti. Rekli smo, da je pred takim občinstvom vse mogoče, in to smo tudi dokazali," so bile besede kapetana Tineta Urnauta, ki jih je izpostavil novinar Tilen Jamnik.