državna meja Svet24.si

Italija bi prekinila schengenski sporazum s ...

jesenice alge Svet24.si

Madež na Savi Dolinki je naraven pojav

1695633573-dsc09685-1695633263267 Necenzurirano

Predsednico republike zapušča ključni sodelavec

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

Zoran Zeljkovic Ekipa24.si

Konec dvomov! Nov pretres v zmajevem gnezdu: ...

Princ Harry in Kate Middleton - nekoč prava prijatelja - danes pa .. Odkrito.si

Kate in Harry - Če se bo to zgodilo, se bosta ...

sveca Ekipa24.si

V hudi prometni nesreči na primorski avtocesti ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Velikonočne potice za nevidne junake, ki praznike zaradi trenutnih razmer ne bodo preživljali doma

Deli na:
Velikonočne potice za nevidne junake, ki praznike zaradi trenutnih razmer ne bodo preživljali doma

Mojstrica peke potic Sonja Jezeršek - Foto: DD Selection

V pričakovanju velikonočnih praznikov so v znanem gostinskem podjetju Jezeršek, kjer za peko potic skrbi mama in mojstrica Sonja Jezeršek, zasnovali številne nove, zanimive ideje. Želijo si, da potica ne bi prišla le v vsak dom ampak, da bi z njo podoživeli velikonočno vzdušje vsi, ki si je ne morejo privoščiti ali zaradi narave dela ne bodo mogli biti doma.

Ob skrbi za svoje zdravje ostajamo na svojih domovih. Zaradi preprečitve širjenja okužbe z novim korona virusom je zaprla svoja vrata Akademija Jezeršek in ker so odpadle njihove številne popularne kulinarične delavnice, so se odločili, da bodo pred veliko nočjo pripravili posebno delavnico peke potice.

Sonja Jezeršek, izkušena mojstrica peke potic, bo znanje delila v video delavnici na FB strani svojega sina in kuharskega mojstra Luke Jezerška, in sicer na veliki petek, 10. 4., ob 17. uri. Ves čas trajanja video delavnice bo na voljo za dodatna vprašanja vseh bodočih mojstric in mojstrov peke potic. Sledilci Kulinarike Jezeršek, ki si želijo sami speči orehovo potico, lahko že zdaj izvedo, katere sestavine morajo kupiti, objavljen je še recept.

Kdor peke ni vešč, a kljub temu želi imeti domačo potico, jo lahko po izvirnih receptih Sonje Jezeršek naroči po spletu. Jezerškova ekipa, v kateri bodo štirje bratje Jezeršek, Martin, Luka, Jure in Rok, jih bo brezplačno dostavila na dom. Izbirati je mogoče med več različnimi slastnimi nadevi, od orehov, skute in pehtrana do bolj nenavadnih sestavin.

Tej dobrodelni akciji so se pridružili vsi člani družine Jezeršek. Mojstrica Sonja bo s sodelavci spekla vse potice, vsak izmed bratov Jezeršek pa jih bo podaril svojim izbranim nevidnim junakom, sami jih bodo tudi dostavljali po Sloveniji.

Med idejami podjetja Jezeršek izstopa njihova družbeno odgovorna akcija »Potica od vas za nevidne junake.« Z njo želijo približati praznike tistim, ki jih zaradi trenutnih razmer ne bodo preživljali doma. Med njimi so medicinske sestre, strežno osebje, čistilke, kuharsko osebje v bolnišničnih kuhinjah, trgovke, policisti, vojaki, komunalni delavci, poštni uslužbenci, delavci v domovih za ostarele in drugih centrih ter organizacijah. Vsem tem je mogoče podariti potico, več o akciji pa je mogoče izvedeti na www.jezersek.si. Dodatne informacije so elektronskem naslovu katja@jezersek.si, mogoče je tudi poklicati na številko 031 779 458.

Že doslej je bil odziv presenetljiv, Martin Jezeršek, generalni direktor podjetja Jezeršek gostinstvo, je dejal: »V samo treh dneh smo zbrali več kot 150 naročil, od tega več kot 50 potic za nevidne junake po vsej Sloveniji.« Pri Zvezi prijateljev mladine- Polje so se denimo odpovedali vsem prejetim poticam in jih podarjajo naprej v socialno ogrožene družine, vključene v njihove humanitarne programe.

Tej dobrodelni akciji so se pridružili vsi člani družine Jezeršek. Mojstrica Sonja bo s sodelavci spekla vse potice, vsak izmed bratov Jezeršek pa jih bo podaril svojim izbranim nevidnim junakom, sami jih bodo tudi dostavljali po Sloveniji.

Z nakupom potice in sodelovanjem v dobrodelni akciji je obenem dana pomoč podjetju Jezeršek gostinstvo, kjer v teh dneh iščejo rešitve, kako v težkih razmerah ohraniti čim več delovnih mest in poslovanje podjetja.