386253406_17923812026784758_2766310914979407498_n Svet24.si

V Postojni pogrešano osebo našli mrtvo

Sinji lebduh Svet24.si

V Sloveniji opazili zelo redko vrsto ptice

Irena Šinko Necenzurirano

Zadnji razpis ministrice Šinko: za svetovalca ...

cerkev Reporter.si

Duhovnik naj bi se zaljubil v zdravnico: zaradi ...

doncic porsche Ekipa24.si

Se šali?! Kek razkril, da je za noro ceno na ...

Nina Osenar Kontrec, Dejan Kontrec Njena.si

Nina Osenar Kontrec razkrila veliko skrivnost

ante simundza maribor Ekipa24.si

Ante Šimundža bo debitiral na tekmi z Muro, o ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

V Trstu razstava o Borisu Pahorju

Deli na:
V Trstu razstava o Borisu Pahorju

Boris Pahor - Foto: Bobo

Razstava o Borisu Pahorju je po Evropskem parlamentu v Bruslju in Državnem zboru v Ljubljani na ogled tudi v Narodnem domu v Trstu, v večjih pisarniških prostorih v pritličju, ki jih je Fundacija Narodni dom pridobila nedavno. Na večernem odprtju bo zbrane nagovoril pisateljev sin Adrijan Pahor.

Na razstavi so predstavljena Pahorjeva dela, prevodi Nekropole v različne jezike, prevodi pisateljevih romanov v italijanščino, nekatere pomembnejše nagrade in odlikovanja, nekaj njegovih osebnih predmetov in tipkopisov, ki jih je pisatelj podaril po njem imenovani knjižnici na Proseku.

Kot so zapisali pri Zvezi slovenskih kulturnih društev, se tako pisatelj simbolično vrača v kraj, ki je globoko zaznamoval njegovo življenje in pisanje.

Pobudo za razstavo je dal evropski poslanec Matjaž Nemec, podprli so jo Slovenska kulturno-gospodarska zveza (SKGZ) in Svet slovenskih organizacij (SSO) ter Primorski dnevnik v partnerstvu s Primorskimi novicami. Za tržaški prikaz sta poskrbeli Zadruga kulturni dom Prosek - Kontovel (Knjižnica Borisa Pahorja) in Zveza slovenskih kulturnih društev v okviru festivala Slovencev v Italiji Slofest.