stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

V poljski Wisli se s kvalifikacijami začenja nova skakalna sezona

Deli na:
V poljski Wisli se s kvalifikacijami začenja nova skakalna sezona

Foto: Bobo

Z današnjimi kvalifikacijami, na sporedu so ob 18. uri, se bo v Wisli začelo prvo dejanje jubilejne, 40. sezone svetovnega pokala v smučarskih skokih, katere vrhunec bo nordijsko svetovno prvenstvo v Seefeldu. Slovenska vrsta bo na Poljskem nastopila brez najboljšega skakalca Petra Prevca, stroka na uvodu veliko pričakuje od Jerneja Damjana.

Od Slovencev so si vozovnice za Wislo priskakali izkušeni Damjan, Anže Semenič, Timi Zajc, Anže Lanišek, debitant Žak Mogel, Bor Pavlovčič in Tomaž Naglič.

Želja za uvodni tekmi - v soboto bo najprej na sporedu ekipna tekma (16.00), v nedeljo sledi še prva posamična v sezoni (15.00) - novega selektorja Gorazda Bertonclja je, da bi njegovi varovanci držali stik z najboljšimi.

"Moja pričakovanja za uvod so, da smo v stiku z najboljšimi in da fantje na tekmi uresničijo predstave s treningov. Če bomo v stiku z najboljšimi, se v ekipi samo stopnjuje samozavest, samozaupanje, sproščenost, potem pa lahko stopnjuješ tudi na področju rezultatov. Primerjave s tujci nismo imeli, morda je to celo dobro, saj gremo vsaj tja lahko samozavestni," je pred odhodom v Wislo dejal Bertoncelj in dodal, da si želi bolje pripravljeno skakalnico, kot je bila lani, ko je slaba priprava botrovala številnim poškodbam.