ivan gale bobo1 Dobra karma

'Galeta pri aferi razkritja ni vodilo ...

horoskop_zodiak_znaki Svet24.si

Horoskop za torek, 11. avgusta

_PPZ8368 Reporter.si

Aleksandra Pivec bi morala oditi že včeraj, ne ...

tovornjak, počena pnevmatika, izvoz unec Svet24.si

FOTO: Tovornjak s počeno pnevmatiko pristal na ...

01c863dd494d6a0448555e3498fbd7dc Necenzurirano

Ventilatorje prodali Orbanu na dan izbruha afere

križevniška-ulica, vandalizem Odkrito.si

Vandalizem v Ljubljani - Razkrivamo neverjetno ...

hana Njena.si

Hana odšla iz Nemčije

Magazin

Trener vzel v bran Dončića, ki so ga razkurili sodniki: Velikokrat pride na klop z odrgninami, modricami in krvavitvami

Deli na:
Trener vzel v bran Dončića, ki so ga razkurili sodniki: Velikokrat pride na klop z odrgninami, modricami in krvavitvami

Foto: Reuters

Čeprav se mu klanja cel svet, saj je presegel celo legendarnega Michaela Jordana, Luka Dončić sinoči ni imel trdega spanca. V zadnjih sekundah dvoboja s Sacramentom je zgrešil met za izenačenje in njegov Dallas je po petih zaporednih zmagah vpisal sedmi poraz v sezoni.

Dončić: Vedno hočem zmagati!

Počasni posnetek zadnje akcije Dončića je razkril, da ga je branilec Cory Joseph udaril po komolcu, zato je bil njegov met kratek. Sodniška trojka prekrška ni videla in Kingsi so iz Dallasa odnesli dragoceno zmago.

Dončić je po koncu dvoboja ostal na sredini igrišča in večkrat mrko pogledal proti sodnikom ter jim namenil nekaj sočnih besed. Že tekom dvoboja se večkrat ni strinjal z njihovimi odločitvami.

Ko je prišel v slačilnico in se srečal s predstavniki medijev, je bilo prvo vprašanje namenjeno sodniškemu kriteriju ter odnosu med njim in sodniki. Dončić je namreč na zadnjih treh tekmah dobil dve tehnični napaki, obe zaradi negodovanja nad sodniškimi odločitvami.

"Vem, kako se je treba obnašati pred sodniki, vendar sem enostavno preveč čustven in tekmovalen. Vedno hočem zmagati, vprašajte mojo družino. Ali gre za košarko ali kar koli drugega, želim biti prvi in najboljši. Se pa zavedam, da ljudje delajo napake, tako tudi jaz, in da se moram s tem sprijazniti. Nič, gremo naprej," je dejal Dončić.

Tudi njegov trener Rick Carlisle je moral odgovarjati na podobna vprašanja. "V veliki meri ima prav, vendar se ni mislim spuščati v podrobnosti. Svoje ekipe ne treniram preko medijev," je dejal in nadaljeval: "Glejte, on je igralec, ki prejme veliko udarcev. Vsi se želijo preizkusiti z njim. Enajst let sem bil trener Dirka Nowitzkega in enako se je dogajale njemu. Igralci so se ga lotevali fizično in psihološko. Enako zdaj počnejo z Dončićem. Je močan, se zna braniti, vendar velikokrat pride na klop z odrgninami, modricami in krvavitvami. Verjemite, na igrišču gre zelo zares."


Luka Dončić leti višje kot Michael Jordan

Zgrešen met in poraz Dallasa sta bila tokrat vendarle v senci zgodovinskega dosežka. Luka Dončić je postal prvi igralec v zgodovini lige, ki je na devetnajstih zaporednih tekmah dosegel vsaj dvajset točk, pet skokov in pet podaj. Prehitel je Michaela 'Air' Jordana iz leta 1989, tako da je zdaj pred njim le še 'kralj triple double' Oscar Robertson. Slednji je do tega dosežka prišel, preden sta se 1976 združili ligi ABA in NBA. Med leti 1962 in 1965 je Robertson nanizal devetnajst, petindvajset ter devetindvajset takšnih tekem.

Športni mediji širom sveta se klanjajo dosežku slovenskega čudežnega dečka.

Nerealni Dončić podrl rekord legendarnega Michaela Jordana! - 24sata (Hrvaška)


Zgodovinsko: Luka Dončić presegel Michaela Jordana - Clarin (Argentina)

Luka Dončić igra kot Michael Jordan - L'Equipe (Francija)

Luka Dončić za seboj pustil tudi Michaela Jordana - Marca (Španija)

Boljši od Michaela Jordana. Luka Dončić osvaja ligo NBA - TVP Sport (Poljska)

Slovenec podira rekorde: Dončić presegel Jordana - Vijesti (Makedonija)

Pa to je nemogoče: Luka Dončić podrl rekord Michaela Jordana. Poglejte zaradi česa danes vsa Amerika govori o mlademu Slovencu - Slobodna Bosna (BiH)

Luka Dončić iz video igrice

Luka Dončić je trenutno edini igralec v ligi NBA, ki je po statistiki uvrščen med prvimi dvajsetimi po točkah, podajah in skokih. S točno tridesetimi točkami na tekmo je tretji strelec lige, z 9,2 podajama je drugi podajalec, z 9,8 skoki pa osemnajsti skakalec. Njegov Dallas je s 16-7 tretji na zahodu in sedmi v ligi.

Izjemna statistika Luke Dončića se odraža tudi na njegovem profilu na računalniški igrici NBA 2K20. Proizvajalci pravijo, da takšnega skokovitega napredka še niso doživeli. Dončić je imel lani, ko je vstopil v ligo NBA, oceno 79, to sezono je začel s 87, od petka dalje, ko se je igrica nazadnje posodobila na podlagi predstav igralcev v resničnem življenju, pa je Dončić skočil na oceno 96. Najvišja možna je 99.

S tem se je izenačil s Kawhijem Leonardom in Kevinom Durantom, pred njim pa so z oceno 97 le še Giannis Antetokounmpo, LeBron James in James Harden.

Loading...