pirc musar bql Svet24.si

Tako je predsednica Pirc Musar zapela na koncertu ...

asfinag Svet24.si

Z avtoceste rešili izgubljeno mamo raco in devet ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

roglic Ekipa24.si

Zdaj je znano, kje bo Primož Roglič koval formo ...

Sašo Miljuševič Njena.si

Kaj se danes dogaja s prvim zmagovalcem ...

1714382871-006-cel-oli-240428-lv-1714382855842 Ekipa24.si

Celjani mislijo resno! Snubili Modrića in ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Atleticovi navijači noreli, Arsenalovim je bilo slabo: kaj je obranil Jan Oblak! (VIDEO)

Deli na:
Atleticovi navijači noreli, Arsenalovim je bilo slabo: kaj je obranil Jan Oblak! (VIDEO)

Foto: Reuters

Nogometaši v evropski ligi so odigrali prvi polfinalni tekmi evropske lige. Madridski Atletico, za katerega je slovenski reprezentant Jan Oblak branil celo tekmo, je v Londonu proti Arsenalu igral neodločeno 1:1, čeprav so Španci igrali praktično celo tekmo z igralcem manj. Marseille je na drugi tekmi premagal Salzburg z 2:0.

V Londonu so gosti že v deseti minuti ostali z igralcem manj, saj je po drugem rumenem kartonu z igrišča moral Šime Vrsaljko. Že pred tem pa je imel Alexandre Lacazette dve lepi priložnosti, v prvi je zadel vratnico, v drugi pa je njegov strel z glavo obranil Jan Oblak.

V 21. minuti je Oblak preprečil veselje še Dannyju Welbecku, v 37. pa so imeli gosti tudi svojo priložnost, ko je Antoine Griezmann prišel do strela z roba kazenskega prostora, a je bil David Ospina na mestu.

V 61. minuti je Arsenal povedel, ko je po podaji Jacka Wilsherja z desne strani zadel Lacazette s strelom z glavo. Dvajset minut pozneje je Atletico kljub igralcu manj izenačil, potem ko je Antoine Griezmann s prvim strelom zadel vratarja domačih, odbito žogo pa je poslal pod prečko za 1:1.

V 87. minuti so imeli gostitelji priložnost za novo vodstvo, a se je Oblak, ki je obranil še kar nekaj strelov domačih, znova izkazal po strelu Aarona Ramseyja z glavo.

Na drugi tekmi je Marseille prišel do lepe prednosti proti Salzburgu. V 15. minuti je Florian Thauvin z glavo zadel za 1:0, za 2:0 pa je poskrbel Clinton N'Jie po podaji Dimitrija Payeta v 63. minuti.

Povratni tekmi bosta 3. maja, finale pa 16. maja v Lyonu.