danny Dobra karma

Slavni vedeževalec po dolgoletnem molku končno ...

rade šerbedžija s soprogo Svet24.si

Rade Šerbedžija o ženi: Zaradi Lenke sem ...

PER-zupnik avsenik-pl Reporter.si

Čudežna ozdravitev dečka Metoda, ki je padel v ...

michael schumacher Svet24.si

Razkrito, v kakšnem stanju je Michael Schumacher

20200916-01025147 Necenzurirano

Pravljica o Primožu in Josipu #kolumna

netflix, dokumentarec, social-dilemma Odkrito.si

Sobe z odmevom - Zakaj so družabna omrežja ...

Modne kombinacije za šolarje Najstnica.si

Tri modne kombinacije za šolarje

Slovenija

Notranja revizija: strokovni direktor z nižjo plačo od glavne sestre

Deli na:
Notranja revizija: strokovni direktor z nižjo plačo od glavne sestre

Fotografija je simbolična. - Foto: Bobo

Na Kirurški kliniki UKC Ljubljana je imela predlani glavna medicinska sestra celo višjo plačo od strokovnega direktorja.

Notranja revizija poslovanja Kirurške klinike v okviru UKC Ljubljana je pokazala nekaj zanimivih ugotovitev. Med drugim, da je imel strokovni direktor v letu 2018 celo nekoliko nižjo plačo od glavne medicinske sestre. Bruto plača prvega je bila 3573 evra, glavne medicinske sestre pa 3661 evrov. Očitno še ena od anomalij slovenskega sistema plač v javnem sektorju. Plača poslovnega direktorja je bila le nekoliko višja – 3960 evrov bruto.

Večji del leta 2018 je bil sicer strokovni direktor dr. Matjaž Veselko. Na kliniki je zaposlenih skoraj dva tisoč ljudi. V letu 2018 so imeli 162 mio evrov prihodkov in 179 mio evrov odhodkov. Dosegli so torej 17 mio evrov minusa. Število zaposlenih je 1965, od tega je 1780 zdravstvenega kadra in 185 nezdravstvenega.

Tudi na Kirurški kliniki, podobno kot na drugih, revidiranih od firme Refin, so napačno obračunavali nadure za opravljanje raziskovalnega dela. Obseg izplačanih ur nadurnega dela za raziskovanje (kot tudi presežek nadur) nad zakonsko mejo ni skladen s predpisi, če javni uslužbenec ni dejansko opravil nadurnega dela. Nadalje so v reviziji zapisali, da ure za raziskovalno delo vsebinsko niso nadure, torej ure prek polnega delovnega časa, ampak ure v okviru projekta (na primer ARRS). Slednji ima predviden tudi vir za stroške dela za zaposlene pri tem projektu. Tako mora služba za raziskave in razvoj ob upoštevanju usmeritev inšpektorata za javni sektor v sodelovanju s službo za obračun plač najti ustreznejšo rešitev od te, ki so jo zaznali med revizijo. Predvsem pa morajo spoštovati določila zakona o delovnih razmerjih.

Loading...