Dimitrij Rupel Svet24.si

Dimitrij Rupel potarnal nad mizerno plačo! Toliko...

katerina tihonova Svet24.si

Bo Putina nasledila hči, ki je v razmerju z ...

protest vlada ljubljana jenull policija pl Necenzurirano

Strojevodje iz Auschwitza #kolumna

anze logar pf Reporter.si

Ravs v SDS: Jože Tanko označil Anžeta Logarja ...

dragic doncic Ekipa24.si

Uh, to pa bo spektakel! Gogi in Luka spet skupaj v...

Željko Bebek Odkrito.si

Oče in sin popila "pol gostilne"

roglic Ekipa24.si

Primož Roglič se je dokončno odločil. Potrjeno...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Umrl britanski zvezdnik George Michael

Deli na:
Umrl britanski zvezdnik George Michael

Britanski pop pevec George Michael je umrl, je danes za britansko tiskovno agencijo PA sporočil njegov publicist.

Med zvezde se je v 80. letih dvajsetega stoletja izstrelil kot član dua Wham! Še danes je močno popularen njun hit Last Christmas, zadnji božič. Zanj je bil očitno letošnji res zadnji. Star je bil 53 let.

"Z žalostjo potrjujem, da je naš ljubljeni sin, brat in prijatelj Goerge umrl mirno doma med božičnimi prazniki," je za PA sporočil njegov publicist.

Pevec in komponist je pred smrtjo živel v Highgateu pri Londonu. Publicist je v imenu družine prosil za spoštovanje njihove zasebnosti. Več pa zaenkrat ni povedal, navaja nemška tiskovna agencija dpa.

Britanski BBC pa še poroča, da policija zaenkrat vodi njegovo smrt kot nepojasnjeno, vendar pa da ni bilo sumljivih okoliščin.

Goerge Michael, sin Britanke in ciprskega Grka s pravim imenom bilo Georgios Kyriacos Panayiotou, je popularen postal v 80. letih v duetu Wham!, ki sta ga osnovala s sošolcem Andrewjem Ridgeleyjem. Skupaj sta ustvarila številne hite, od Club Tropicana do Careless Whisper, zdaj že zimzelena božična uspešnica pa je postal Last Christmas.

Kasneje se je Michael podal še v solo vode in leta 1987 z albumom Faith znova dosegel velik uspeh. Album se je prodajal v večmilijonski nakladi, močno uspešen pa je bil tudi Listen Without Prejudice Vol. 1. Dobil je tudi tri nagrade Britt in dva Grammyja, navaja BBC.

V svoji skoraj štiridesetletni karieri je sicer prodal več kot sto milijonov plošč in je bil eden najbolje prodajanih glasbenih avtorjev, navaja dpa.

V 90. letih ga je doletelo tudi več udarcev. Močno ga je prizadela smrt njegove matere in njegovega partnerja, navaja dpa. "Tako veliko ljudem, ki sem jih ljubil, so se zgodile grozne stvari. To je zelo bizarno," je dejal nekoč za dpa.

Po zgodnji smrti partnerja je zapadel v depresijo, začele so se tudi težave z drogami. Zaradi homoseksualnosti se je zapletel tudi v več škandalov. Na plano glede svoje spolne usmeritve je prišel leta 1998, ko so ga prijeli pri dejanju na javnem stranišču na Beverly Hillsu.

Leta 2011 so se začele resne zdravstvene težave, zaradi katerih je moral odpovedati niz koncertov. Sprejeli so ga v bolnišnico zaradi hude pljučnice. Zdravil se je na Dunaju in kot je potem povedal, je skoraj umrl. Zdravniki so mu morali narediti traheotomijo, da so mu sprostili dihalne poti, nekaj časa pa je bil tudi nezavesten, navaja BBC.

V začetku decembra je bilo sicer najavljeno, da sodelujeta s producentom in avtorjem pesmi Naughty Boyjem pri novem albumu. Marca prihodnje leto pa naj bi objavili tudi dokumentarec o njem z naslovom Freedom (Svoboda), še navaja BBC.