tesno Svet24.si

Najemodajalci bi za enoposteljno sobo radi ...

tone stojko Svet24.si

Izkušen fotoreporter osupel, policaj mu je ...

dunaj, AKH, bolnišnica Svet24.si

V največji dunajski bolnišnici vsi covidni ...

bojan pozar jelincic bobo1 Reporter.si

Bojan Požar ustvarja milijone s portalom v lasti ...

20210610-01064860 Necenzurirano

Minister Dikaučič, kje je denar iz vaših ...

tina-kunakey Odkrito.si

Prej z Monico, sedaj z NJO ...

sveča Ekipa24.si

Celotna regija je v solzah! Umrl je največji ...

Magazin

Tina Trstenjak srebrna!

Deli na:
Tina Trstenjak srebrna!

Foto: Profimedia

Slovenska judoistka Tina Trstenjak je na olimpijskih igrah v Tokiu osvojila srebrno kolajno v kategoriji do 63 kg. V finalu je bila po vazariju v podaljšku namreč boljša Francozinja Clarisse Agbegnenou. Trstenjakova je Sloveniji priborila tretjo kolajno na teh OI po zlatu Benjamina Savška in bronu Tadeja Pogačarja.

Trstenjakova se je s tem podpisala pod 50. slovensko kolajno na poletnih in zimskih olimpijskih igrah, samo na poletnih OI pa je to 26. kolajna za Slovenijo.

Tridesetletna Celjanka se bo iz kultne judoistične dvorane Budokan vrnila z drugo kolajno na olimpijskih igrah, potem ko je pred petimi leti slavila v Riu. V finalu je takrat premagala prav Francozinjo Agbegnenoujevo, ki ji je tokrat uspelo maščevanje.

Od samega začetka sta bili najboljši judoistki kategorije do 63 kg zelo aktivni in napadalni. Francozinja je več poskušala s prijemi na tatamiju in želela Celjanko obrniti na hrbet, kar pa ji ni uspelo. Po dveh minutah in pol si je Agbegnenoujeva prislužila prvo kazen, nato pa je zaradi lažnih napadih po zgrešenih prijemih Trstenjakova prejela dve kazni pred iztekom štirih minut.

Dvoboj je odločil podaljšek, v katerem pa je bila uspešnejša Francozinja. Po 37 sekundah je uspela Slovenko spraviti iz ravnotežja in z vazarijem zaključiti dvoboj. Po njem sta se tekmici, sicer pa zunaj tatamijev dobri prijateljici iskreno objeli in čestitali. Agbegnenoujeva pa je "staro znanko" Trstenjakovo kar dvignila v zrak v znak spoštovanja.

Bronasti kolajni sta pripadli Kanadčanki Catherine Beauchemin-Pinard in Italijanki Marii Centracchio.

Loading...