Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

1709556859-172a8714-1709556621461 Necenzurirano

Kako rešiti javno zdravstvo? Ministrica naj ukine...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Slovenski odbojkarji danes z Brazilijo za bron

Deli na:
Slovenski odbojkarji danes z Brazilijo za bron

Foto: Martin Metelko

Slovenskim odbojkarjem na svetovnem prvenstvu ni uspel veliki met. V Katovicah so izgubili polfinalni obračun z Italijo, a še vedno lahko osvojijo zgodovinsko kolajno. V boju za bron se bodo danes merili še z eno veliko reprezentanco, brazilsko, ki ima v svojih vitrinah po tri zlate kolajne na olimpijskih igrah in svetovnih prvenstvih.

Brazilci, ki so polfinalni obračun proti gostiteljem Poljakom izgubili po ogorčenem boju z 2:3, bodo v tem obračunu favoriti, a Slovenci obljubljajo, da se ne bodo predali. Upajo samo, da se bodo do tekme, ki se bo začela ob 18. uri dovolj spočili in da se jim ne bo poznal pozen sobotni konec tekme proti Italiji.

Motiva jim zagotovo ne bo zmanjkalo, po dokaj zanesljivem porazu bodo najbrž psihološko manj izpraznjeni kot tekmeci, ki so na Poljsko prišli po zlato kolajno, finalni nastop pa se jim je nesrečno izmuznil. Seveda pa bodo morali Slovenci pokazati bolj zanesljivo predstavo kot proti Italiji, ko jim ni šlo vse po načrtih.


Brazilija je sicer ekipa, ki že dolgo časa igra skupaj, na zadnjih dveh svetovnih prvenstvih je izgubila v finalu, obakrat proti Poljski. Ima odličnega podajalca Bruna, njihova glavna napadalca sta Lucarelli in Yoandy Leal, slednji, odbojkar Piacenze, je nekoč igral za kubansko reprezentanco, leta 2015 pa dobil brazilsko državljanstvo in začel igrati za Brazilijo. Med zvezdnike zagotovo sodita tudi korektor Wallace in bloker Lucas.

Reprezentanci Brazilije in Slovenije sta se letos že pomerili. Na uvodnem turnirju lige narodov v Braziliji so domači zmagali s 3:1, a ne eni ne drugi niso bili popolni, Slovencem so manjkali Tine Urnaut, Klemen Čebulj in Dejan Vinčić.

"Tudi Brazilija je fizično zelo močna ekipa, zato se bomo morali še bolj približati igri, ki je značilna za Slovenijo, igri, ki jo Slovenija igra že nekaj let. Na ta način igre skušam fante spomniti, čeprav je to nekoliko težje, ker letos skupaj niso odigrali veliko težkih tekem. To ni nič novega, v zadnjih tednih nisem izumljal ničesar novega. Tega so fantje sposobni že od prej in vedo, kako je treba igrati take tekme. Še vedno je v igri medalja, odnos in pristop bosta pomembna. A najbolj pomembno od vsega bo, da ne bomo preveč razočarani, da se hitro pomirimo in da se psihično dobro pripravimo na tekmo ter iz sebe iztisnemo še tisto, kar nam je ostalo in tekmo odigramo s pozitivno energijo," je dejal slovenski selektor Gherghe Cretu.