baunei, navigacija Svet24.si

Navigacija Google Zemljevidi jih pripelje na ...

2_Pero Lovšin Svet24.si

»Naše dobre volje naj se nalezeta tudi politika ...

ženska Dobra karma

Popolna energijska napoved od 19. do 25. 10. 2019

Festival že tradicionalno gosti Zemono Svet24.si

Kdo so sodobni slovenski graščaki in kako ...

colja1 Odkrito.si

Ženske, pogovarjajmo se o spolnosti!

borut4 Njena.si

Borut priznava: 'Maščevanje je uspelo'

ALEŠOVA POT Njena.si

Aleš po operaciji kože pravi suhec

Magazin

Kajakašici Špela Ponomarenko Janić in Anja Osterman srebrni na svetovnem prvenstvu

Deli na:
Kajakašici Špela Ponomarenko Janić in Anja Osterman srebrni na svetovnem prvenstvu

Špela Ponomarenko Janić in Anja Osterman. - Foto: Facebook/Nina Jelenc

Slovenski kajakašici Špela Ponomarenko Janić in Anja Osterman sta na svetovnem prvenstvu v Szegedu na 200 metrov osvojili srebrno kolajno. Za dobre pol sekunde sta zaostali za beloruskim čolnom.

Slovenki, ki sta bili v tej disciplini letos še neporaženi, sta nekoliko zamudili na startu, nato pa sta se vendarle prebili do drugega mesta in druge skupne kolajne na svetovnih prvenstvih.

Za Ponomarenko Janićevo, četrto z olimpijskih iger v Riu, je to že peta kolajna na svetovnih prvenstvih. Na prvenstvu leta 2017 v Račicah sta osvojili bronasto kolajno.

Disciplina 200 metrov sicer ni olimpijska, za Slovenki bo tako še pomembnejši sobotni nastop v finalu na 500 metrov, kjer si bosta poskušali zagotoviti olimpijsko normo za Tokio. Za to bi jima zadostovalo šesto mesto, v finale pa sta se uvrstili z najboljšim časom v polfinalu.


Poleg srebrnih kajakašic so se včeraj na tekmovališče podali še trije slovenski predstavniki. Vid Debeljak je veslal v polfinalu 200-metrske razdalje in se s četrtim časom skupine uvrstil v finale B. V tej skupini je bil najhitrejši Srb Strahinja Stefanović, drugi je bil Litovec Arturas Seja, tretji pa Bolgar Kristian Dushev.

Do finala B je ob koncu tekmovalnega dne priveslal tudi Jošt Zakrajšek, ki je nastopil v polfinalu na 1000 metrov. V svoji skupini je bil šesti.

Že v jutranjem delu tekmovanja pa je v kvalifikacijah kajakašic na 500 metrov veslala in nastop končala debitantka na članskem prvenstvu Mia Medved, ki je nastopila v zelo močni skupini, kjer so prva tri mesta osvojile Francozinja Manon Hostens, Slovakinja Ivana Mladkova in Nemka Conny Wassmuth.

V soboto bo v ospredju finale ženskih kajakaških dvojcev na 500 metrov, kjer bosta Ponomarenko Janićeva in Ostermanova lovili novo vrhunsko uvrstitev, pa tudi olimpijsko vozovnico, v finalih B pa bosta nastopila Jošt Zakrajšek in Vid Debeljak.

loading...
Loading...