atomik harmonik Dobra karma

Špelca iz Atomik Harmonik – po neuspešnih ...

meghan markle_kate middleton Svet24.si

Oseba, ki je prizadela Kate Middleton, povezana z ...

jansa-pl Reporter.si

Kdo so obiskovalci kabineta predsednika vlade ...

bohinj-jezero_bobo_25.12.16 Svet24.si

Na Forbsovi lestvici 20 najbolj varnih evropskih ...

ILU20200504_X7R4531 Necenzurirano

Orbanov oligarh kupuje slovensko državno ...

100913614_238493430776529_4655361849502988722_n Odkrito.si

Jan Oblak - Psa poslal s taksijem iz Slovenije v ...

Rebeka Dremelj Njena.si

Takšna je bila Rebeka Dremelj pred več kot 30 ...

Magazin

Kajakašici Špela Ponomarenko Janić in Anja Osterman srebrni na svetovnem prvenstvu

Deli na:
Kajakašici Špela Ponomarenko Janić in Anja Osterman srebrni na svetovnem prvenstvu

Špela Ponomarenko Janić in Anja Osterman. - Foto: Facebook/Nina Jelenc

Slovenski kajakašici Špela Ponomarenko Janić in Anja Osterman sta na svetovnem prvenstvu v Szegedu na 200 metrov osvojili srebrno kolajno. Za dobre pol sekunde sta zaostali za beloruskim čolnom.

Slovenki, ki sta bili v tej disciplini letos še neporaženi, sta nekoliko zamudili na startu, nato pa sta se vendarle prebili do drugega mesta in druge skupne kolajne na svetovnih prvenstvih.

Za Ponomarenko Janićevo, četrto z olimpijskih iger v Riu, je to že peta kolajna na svetovnih prvenstvih. Na prvenstvu leta 2017 v Račicah sta osvojili bronasto kolajno.

Disciplina 200 metrov sicer ni olimpijska, za Slovenki bo tako še pomembnejši sobotni nastop v finalu na 500 metrov, kjer si bosta poskušali zagotoviti olimpijsko normo za Tokio. Za to bi jima zadostovalo šesto mesto, v finale pa sta se uvrstili z najboljšim časom v polfinalu.


Poleg srebrnih kajakašic so se včeraj na tekmovališče podali še trije slovenski predstavniki. Vid Debeljak je veslal v polfinalu 200-metrske razdalje in se s četrtim časom skupine uvrstil v finale B. V tej skupini je bil najhitrejši Srb Strahinja Stefanović, drugi je bil Litovec Arturas Seja, tretji pa Bolgar Kristian Dushev.

Do finala B je ob koncu tekmovalnega dne priveslal tudi Jošt Zakrajšek, ki je nastopil v polfinalu na 1000 metrov. V svoji skupini je bil šesti.

Že v jutranjem delu tekmovanja pa je v kvalifikacijah kajakašic na 500 metrov veslala in nastop končala debitantka na članskem prvenstvu Mia Medved, ki je nastopila v zelo močni skupini, kjer so prva tri mesta osvojile Francozinja Manon Hostens, Slovakinja Ivana Mladkova in Nemka Conny Wassmuth.

V soboto bo v ospredju finale ženskih kajakaških dvojcev na 500 metrov, kjer bosta Ponomarenko Janićeva in Ostermanova lovili novo vrhunsko uvrstitev, pa tudi olimpijsko vozovnico, v finalih B pa bosta nastopila Jošt Zakrajšek in Vid Debeljak.

loading...
Loading...