Gina Schumacher Svet24.si

FOTO in VIDEO: »Ati, to je zate«: Gina za ...

polna luna Dobra karma

Obrestovalo se vam bo, če na polno luno (12. 11.)...

martin sagner Svet24.si

Vinko Šimek je žalosten: umrl je Dudek

stanovanje Svet24.si

Kako kupiti stanovanje brez kredita?

ženska, limona Dobra karma

Kako spremeniti svoje občutke na bolje? Takole …

sandra Njena.si

Doma ima sanjskega moškega, a odhaja v šov ...

JAN IN TILEN KLOBASA Njena.si

Kdo se je znesel nad mamo dvojčkov Klobasa?!

Magazin

Po fantastični soboti si vikend z medaljo želi zaokrožiti Kauzer

Deli na:
Po fantastični soboti si vikend z medaljo želi zaokrožiti Kauzer

Foto: Bobo

Po fantastični soboti, ko so slovenski kajakaši in kanuisti na svetovnem prvenstvu osvojili dve zlati in bronasto kolajno, bodo številni slovenski navijači v Seu d'Urgellu oči uprli v Petra Kauzerja. Olimpijski podprvak iz Ria bo svoji reprezentanci poskušal zagotoviti peto kolajno na tem tekmovanju, kajakašem pa kvoto za olimpijske igre.

Slednje zanj ne bi smelo biti težko, saj bo olimpijsko vstopnico dobilo 18 držav, nekaj težje bo osvojiti odličje. Za Hrastničana, ki je bil svetovni prvak že dvakrat, prvič prav v Seu d'Urgellu pred desetimi leti, je seveda kolajno edino, s čimer bi bil zadovoljen.

"SP jemljem kot SP, kot še eno tekmo v karieri in ne kot olimpijske kvalifikacije. Počutim se dobro. V Seu d'Urgellu sem dosegel enega največjih uspehov. Tudi tokrat je osebni cilj kolajna," pravi izkušeni 36-letni Hrastničan, ki je imel na ekipni tekmi nekaj težav z zlomljenim veslom, a kot trdi, se je na novega že navadil, tako da večjega problema s tem ne bi smelo biti.

Poleg Kauzerja bosta med kajakaši nastopila še Niko Testen in Martin Srabotnik, tekma pa čaka tudi kajakašice, med polfinalistkami bo od Slovenk le Alja Kozorog.

Slovenija ima zaenkrat na tem svetovnem prvenstvu dve zlati kolajni v spustu, v slalomu pa je svetovna prvakinja postala kajakašica Eva Terčelj, bron pa je osvojil kanuist Luka Božič.

loading...
Loading...