profimedia-0808999589 Svet24.si

Umrl komaj 15-mesečni sin slavnega MMA borca

Hyalomma-marginatum_H Svet24.si

Eksotični orjaški klop osvaja alpske dežele in ...

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

zvezdan radonjic Primoz Lavre Reporter.si

Tako v SDS nagrajujejo zasluge in zvestobo: ...

doncic dallas Ekipa24.si

Dončić je razkril, kaj se dogaja z njegovim ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Slovenski šolarji hočejo priti v Guinnessovo knjigo rekordov

Deli na:
Slovenski šolarji hočejo priti v Guinnessovo knjigo rekordov

Foto: Bobo

V okviru projekta Skupaj smo večji so šolarji brezoviške osnovne šole danes sestavili orjaški kolaž To smo mi, ki prikazuje sonce.

V dveh urah in pol so sestavili kolaž na površini več kot 10.000 kvadratnih metrov. Orjaški kolaž so že prijavili v Guinnessovo knjigo rekordov, je sporočil vodja projekta Kristijan Musek Lešnik.
    
V kolaž To smo mi je vključenih več kot 29.000 slik, risb, grafik, fotografij in drugih likovnih izdelkov. Natančne izmere kolaža bodo določene po meritvah fotografij iz zraka. "Že sedaj pa lahko povemo, da neto površina kartonskih pol, iz katerih smo sestavili velikanski kolaž, presega 3000 kvadratnih metrov in da celotna površina, na kateri se je razprostiral kolaž, presega 10.000 kvadratnih metrov," je pojasnil.


Tako velikega kolaža v knjigi rekordov še ni, zato so velikanski kolaž v imenu učencev Osnovne šola Brezovica pri Ljubljani in vseh otrok, ki so sodelovali pri kolažu, že prijavili v Guinnessovo knjigo rekordov.

Otroci in mladostniki iz Slovenije so namreč od marca letos ustvarjali največjo sestavljeno risbo na svetu, danes pa so jo brezoviški šolarji na travniku ob Podpeški cesti tudi sestavili v kolaž. V projektu je v pol leta sodelovalo skoraj 30.000 otrok, šolarjev, odraslih, športnikov, starostnikov in drugih. Delo, ki je bilo načrtovano za pomlad, se je zaradi velikega odziva namreč razširilo še v jesen.

Cilj projekta je bil otrokom in mladostnikom dati izkušnjo, da lahko v življenju uresničijo pomembne in velike cilje. Pomembno je spoznanje, da lahko s sodelovanjem ustvarijo in dosežejo veliko več kot vsak sam in da se skupnimi močmi da premikati gore.