Tony Cetinski - Krik (Deliverable V-T1-T-SG)4490 Svet24.si

Priljubljeni pevec razkril, kako je včasih ...

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Afera Dars: poslanca NSi na policiji preverjala, ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Slovenski plavalci v Londonu lovijo tri medalje

Deli na:
Slovenski plavalci v Londonu lovijo tri medalje

Foto: Getty Images

V Londonu je pred slovensko plavalno reprezentanco najmočnejši dan na letošnjem evropskem prvenstvu. Že v petek si je četverica Damir Dugonjić, Peter John Stevens, oba na 50 m prsno, ter Tjaša Oder in Gaja Natlačen, slednji na 800 m prosto, priborila nastop v današnjih finalih. Z izjemo Natlačnove so vsi tudi v boju za zmagovalni oder.

Junakinja EP 2016 Tjaša Oder, ki je osvojila bron na 800 m prosto, je imela četrti izid predtekmovanja. Izredno pa se je finala razveselila mlada Gaja Natlačen, ki si želi izboljšati predvsem predtekmovalni izid.

Na 50 m prsno se obeta slovensko-britanski dvoboj. V polfinalu sta bila najhitrejša Britanca Adam Peaty in Ross Murdoch, takoj za njima pa Stevens in Dugonjić, ki v Londonu brani bron z zadnjega EP pred dvema letoma v Nemčiji.

Že zjutraj bo na 50 m prosto nastopil novi slovenski rekorder na 100-metrski razdalji Anže Tavčar, ki si je kot prvi cilj postavil osebni rekord, ob izjemni predstavi pa je dosegljiv tudi državni rekord Jerneja Godca iz leta 2009 in obdobja hitrih kopalk.

Na 50 m prsno nastopa Tjaša Vozel, ki v prvih dveh nastopih na EP ni prepričala, na 50 m prosto bo tekmovala Nastja Govejšek, na 200 m delfin pa Anja Klinar, ki si v Londonu želi še drugi finale.

Prvič po dolgih letih bo nastopila tudi moška štafeta na 4 x 200 m prosto. Robert Žbogar, Martin Bau, Grega Popović in Anže Tavčar bodo napadali enega najstarejših slovenskih rekordov, saj je najboljša štafetna znamka v državi v tej disciplini v veljavi že od leta 1993.