Mario Galunič Dobra karma

Iskreni Mario Galunič: 'Ženske mojega življenja...

hipiji Svet24.si

Razgnali pripadnike »kulta,« ki so se zbrali ...

jansa nova24tv Reporter.si

Na strankarski televiziji SDS med intervjujem s ...

nakupovanje, trgovina Svet24.si

Trgovine bodo ob nedeljah in dela prostih dneh ...

20200316-00995849 Necenzurirano

Počivalškovim se je sfižila nabava zaščitne ...

Melania Trump, melania, trump, melanija trump Odkrito.si

Kaj razkriva Melanijin podpis?

metka Njena.si

Ljubezen po domače: Je pri Metki doma hudo ...

Magazin

Roglič in Pogačar v zadnji teden Toura s sanjskih pozicij

Deli na:
Roglič in Pogačar v zadnji teden Toura s sanjskih pozicij

Tadej Pogačar in Primož Roglič. - Foto: Profimedia

Na kolesarski dirki na Franciji je do konca ostalo še šest etap do Pariza in Elizejskih poljan oziroma 833,7 kilometra do uresničitve slovenskih sanj. Primož Roglič in Tadej Pogačar sta najboljša v skupni razvrstitvi, francoski klanci pa so postali pravi poligon za odgovor na vprašanje, kateri Slovenec je trenutno najboljši kolesar na svetu.

Priložnosti za napad izzivalca Pogačarja na trenutnega vodilnega Rogliča je še dovolj. Za začetek bo skušal delček 40 sekund zaostanka izničiti in ohraniti prednost pred tretjim Kolumbijcem Rigobertom Uranom (+ 1:34) že v današnji 16. etapi od La Tour-du-Pina do Villard-de-Lansa v dolžini 164 kilometrov. V primerjavi z nekaterimi drugimi etapami, pa ne gre za zahteven dan v gorah.

Bo pa dobrih 20 kilometrov pred ciljem vzpon, na katerem se bodo delile bonifikacijske sekunde. V tem primeru se zdi, da bi lahko moštvo Jumbo-Visma Rogliča dopustila pobeg ubežnikom, ki bi tako na predzadnjem vzponu na Saint-Nizier-du-Moucherotte (11,1 kilometra, 6,5-odstotni naklon) kot na zadnji ciljni vzpetini (2,2 kilometra, 6,5 odstotka) pobrali vse sekunde, ki jih Pogačar v sprintih neusmiljeno "krade" svojemu starejšemu rojaku.

Etapa po vsej verjetnosti ne bo prinesla velikih premikov med najboljšimi, a primer Kolumbijca Egana Bernala velja kot opozorilo za kolesarje, da dober dan v gorah ni vedno samoumeven. Nenazadnje bo moralo preostalih 156 tekmovalcev v karavani premagati okoli 3000 višinskih metrov.

Sicer pa bodo kolesarji pred današnjo etapo izvedeli tudi zadnje rezultate testiranj na novi koronavirus. Da bi bila katera od ekip izključena, bi morali testi pokazati nova dva pozitivna primera znotraj mehurčka moštev, ki šteje do 30 članov.

Loading...