atene saharski pesek Svet24.si

Atene je pogoltnila oranžna meglica saharske ...

požar Škofljica Svet24.si

Foto: Po obsežnem požaru župan občine ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Afera Dars: poslanca NSi na policiji preverjala, ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

marjetka-voglar-in-rudi-mlakar, poroka-na-prvi-pogled Njena.si

Rudi premagal vse ovire in zanetil ljubezen

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Film Vsi proti vsem Andreja Košaka prejema mednarodne nagrade

Deli na:
Film Vsi proti vsem Andreja Košaka prejema mednarodne nagrade

Iva Kranjc Bagola in Vlado Novak v Vsi proti vsem. - Foto: Kolosej

Celovečerni film Vsi proti vsem režiserja in scenarista Andreja Košaka beleži uspehe na mednarodnih filmskih festivalih. V zadnjem mesecu je osvojil tri nagrade za najboljši film ter nagrado za najboljšo fotografijo in najboljši plakat.

Vsi proti vsem je nagrado za najboljši film osvojil na festivalih India World Film Festival, Festival Internacional De Cine De Bayamon v Portoriku in na Findecoin Short and Feature Film Festival v Venezueli. Na Noida International film festival v Indiji je film prejel nagrado za najboljšo fotografijo, za najboljši plakat pa je bil nagrajen na Anatolia International Film Festival, je sporočil Almir Flisar, ki ga je produkcijska hiša Blade Production najela kot predstavnika za odnose z javnostmi pri filmu Vsi proti vsem.

Poleg tega so organizatorji enega največjih filmskih festivalov v Indiji - Pune International Film Festival - povabili režiserja Košaka med člane žirije za tekmovalni program (World Competition) v letu 2021. Gre za enega največjih filmskih festivalov v Indiji, ki bo potekal med 18. in 23. marcem. Na festival je bilo prijavljenih 1611 filmov iz 93 držav, v različnih programih jih bodo prikazali 180, za glavno nagrado pa se bo potegovalo 14 filmov. Festival bo zaradi pandemije covida-19 potekal na on-line platformi.

"Mednarodne nagrade so še en dokaz, da smo dobro delali. Poleg tega potrjujejo, da je sporočilo filma univerzalno in da enako funkcionira na različnih zemljepisnih širinah in dolžinah," je o nagradah povedal Košak.

V filmu Vsi proti vsem, ki ga je slovenska javnost videla v začetku leta 2020, režiser nastavlja ogledalo demokraciji, v kateri živimo. Glavni lik je župan Franta, ki izgublja volitve v majhnem slovenskem mestu Rovte in je prisiljen sodelovati s kriminalci. Vsi proti vsem na lokalni ravni kaže, da živimo v globalnem svetu ponarejenih novic, političnih spinov in korupcije, kjer sta morala in etika izgubili pomen.



V glavni vlogi nastopa Vlado Novak, dobitnik nagrade bert za življenjsko delo, ob njem v filmu igrajo Iva Krajnc Bagola, Silva Čušin, Aleksandra Balmazović, Valter Dragan, Peter Musevski, Rok Vihar, Jernej Kuntner, Jure Ivanušič, Uroš Potočnik, Blagoj Veselinov in drugi.

Producent filma, je Zoran Dževerdanović (BladeProduction), koproducenti so RTV Slovenija, Mind Production, Motion, Studio Ritem in Daiga. Projekt so sofinancirali Slovenski filmski center, HAVC ter Filmska agencija Severne Makedonije. Tehnične storitve je ponudil Viba film, distributer pa je Fivia.

Direktor fotografije je Jason Mann, avtor glasbe Kristian Sensini, montažer Martin Ivanov, scenografka Sanja Vatić, kostumografki Ines Atman in Suzana Tkalčec, oblikovalec zvoka Borut Berden, maskerka Lija Ivančič in avtor plakata Igor Barišić.

Vsi proti vsem je Košakov četrti celovečerni igrani film, nastal je v mednarodni koprodukciji med Slovenijo, Hrvaško in Severno Makedonijo.