zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

hisa tomc LJ-pl007 Reporter.si

To so hiše, ki jih evropski poslanci Zver, Tomc ...

doncic Ekipa24.si

Luka Dončić po veliki zmagi: 'Počutim se ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Kaj je razlog za Olgine ...

irving-doncic Ekipa24.si

'Moj brat!' Kakšne besede Kyrieja Irvinga o Luki ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Danes bodo znani najboljši slovenski športniki preteklega leta

Deli na:
Danes bodo znani najboljši slovenski športniki preteklega leta

Foto: Bobo

Društvo športnih novinarjev Slovenije bo drevi v Cankarjevem domu tradicionalno razglasilo najboljše športnike v državi za preteklo leto. Zmagovalci bodo nasledili košarkarja Goran Dragića kot najboljšega posameznika, Ilko Štuhec kot najboljšo posameznico in košarkarsko reprezentanco kot najboljšo ekipo.

Prireditev športnik leta bo potekala enainpetdesetič po vrsti, imena najboljših pa so tudi tokrat izbrali slovenski športni novinarji v sklopu glasovanja članstva DŠNS.

Poleg najboljše športnice in športnika Slovenije ter ekipe za leto 2018 bodo v Gallusovi dvorani razglasil tudi nagrado za izstopajočo mlado športno osebnost leta. Lani je to postal košarkar Luka Dončić, ki je bil tudi tretji v glasovanju med posamezniki.

DŠNS prireditev tudi letos organizira v sodelovanju z Radiotelevizijo Slovenija in Olimpijskim komitejem Slovenije, ki bo ob tej priložnosti podelil tudi svoja najvišja priznanja v olimpijskem letu.

Še pred samim dogodkom ob 18. uri bosta predsednik države Borut Pahor in minister za izobraževanje, znanost in šport Jernej Pikalo za najboljše športnike priredila sprejem v predsedniški palači. Slavnostni prihod športnikov v Cankarjev dom na rdeči preprogi pa se bo začel ob 19. uri.