DBbiOYFXsAA3xjZ Svet24.si

Umrl je eden najbogatejših Hrvatov

shannen Svet24.si

Za igralko ni več upanja: rak se je razširil na ...

1683622374-dsc6483-01-1683622348169 Necenzurirano

Zasebniki še do 21 milijonov evrov, vrste v ...

ivan gale pl2 Reporter.si

(PODKAST) Kako je politika hotela uničiti ...

messi 23 pm Ekipa24.si

Ne bo igral za drobiž! Messija bodo plačevali ...

Indira Ekić navdušila z drzno obleko Njena.si

Indira Ekić navdušila z drzno obleko

jan oblak Ekipa24.si

Paparaci so Jana Oblaka in njegovo srčno izbranko...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Primož Roglič tudi po odstopu glavnega tekmeca ne spreminja načrtov, cilj ostaja zmaga na Giru

Deli na:
Primož Roglič tudi po odstopu glavnega tekmeca ne spreminja načrtov, cilj ostaja zmaga na Giru

Primož Roglič - Foto: Bobo

Slovenski kolesarski as Primož Roglič je brez zdravstvenih pretresov prestal prost dan na dirki po Italiji. V pogovoru za spletno stran svoje ekipe je v ponedeljek dejal, da se je položaj na dirki po odstopu Belgijca Remca Evenepoela resda spremenil, vendar to ni spremenilo njegovega glavnega cilja. Ta še naprej ostaja končna zmaga v Rimu.

"Položaj se je spremenil, a moj cilj ostaja zmaga na Giru. V tem pogledu se torej ni spremenilo prav nič. Proti komurkoli že dirkamo, moramo ostati osredotočeni, v enem kosu in zdravi," je v pogovoru za spletno stran Jumbo-Visme dejal 33-letni Kisovčan.

Zdrav pa ni ostal Evenepoel, ki je v nedeljo zvečer zaradi pozitivnega testa na novi koronavirus predčasno končal Giro. Slovenski as verjame, da se bo 23-letnik vrnil v najboljši podobi.

"Zagotovo ni lepo, da se mu je to zgodilo. Nikomur ne želiš, da bi predčasno zapustil dirko. Ne dvomim, da se bo kmalu vrnil, saj je zelo močan. V karieri se je spopadel že s težjimi udarci in zagotovo bo z njim vse v redu," je Roglič spomnil na Evenepoelov padec čez most na dirki po Lombardiji leta 2020 ter kasnejše dolgo okrevanje.

Tudi sam je v karieri prejel številne udarce, a se vselej pobral in znova zmagoval. Lani je tako na Touru kot Vuelti padel, pozimi prestal zahtevno obdobje po operaciji rame, zdaj pa se na Giru bori za skupno zmago.

Trenutno je v sendviču britanskih kolesarjev ekipe Ineos Grenadiers, ki ima med najboljšimi 15 kolesarji kar pet svojih predstavnikov. Rožnata majica pripada Geraintu Thomasu, ki ima dve sekundi naskoka pred Rogličem, s petimi sekundami zaostanka pa je tretji Tao Geoghegan Hart, sicer že zmagovalec Gira pred tremi leti."Bomo videli, kako bo v naslednjih dneh. Imajo zelo močno ekipo in veseli me, da ni na sporedu ekipnega kronometra," je o britanski zasedbi dejal Kisovčan. Načrt, kako se z njimi spopasti, je enostaven. "Ko imaš dobre noge, lahko počneš, kar si želiš. Ko pa jih nimaš, skušaš najti druge načine," je dodal za spletno stran svoje ekipe.

Glede na majhen zaostanek v skupnem seštevku je odgovoril tudi na vprašanje, ali bo sprintal na vmesnih ciljih in morda že takoj oblekel rožnato majico. "Če sem povsem iskren, na to nisem pomislil. Cilj je, da majico nosimo v Rimu. Do takrat pa gremo iz dneva v dan."

Drugi teden prinaša nekaj zelo zahtevnih etap, tudi današnja od Scandiana do Viareggia (196 km) predstavlja poseben izziv. "Vsaka etapa je lahko ključna. Tudi v naslednji gremo visoko, na vrhu je sneg. Zapleteno bo, tudi zaključek je tak. Ta dan moramo preživeti," je opozoril Roglič.

"Tudi kasneje ta teden, ko pridejo na vrsti visoke gore, bo zelo težko. Vikend v Bergamu bo pravzaprav kot na dirki po Lombardiji, zadnjega tedna nam pa sploh ni treba omenjati," je o stopnjevanju zahtevnosti na letošnjem Giru pristavil olimpijski prvak v kronometru.

Kot se je izkazalo v zadnjih dneh, preti tudi nevidna nevarnost v podobi novega koronavirusa. "Kar se tiče tega, lahko začnemo kar pri naši ekipi. Težko je bilo že najti osem kolesarjev za začetek preizkušnje. Kot vselej skušamo nadzorovati, kar lahko nadzorujemo. Obenem pa moramo imeti tudi nekaj sreče," je zaključil.