profimedia-0890030370 Svet24.si

Na Luni odkrili jamo, primerno za izgradnjo stalne...

alaya, portorož, požar Svet24.si

Foto: Žalostni prizori iz Portoroža, a lastnik ...

1695038455-dsc08594-1695038390241 Necenzurirano

Kaj vse po poplavah preiskuje policija: posle z ...

Andrej Voncina-fb Reporter.si

Bomba za vernike: razrešen in suspendiran ...

tadej pogacar Ekipa24.si

Hahaha! Pogačar objavil zmagoslavno fotografijo, ...

Severina Njena.si

Resnica o Severinini majici, ki je razdvojila ...

poroka rupnik Ekipa24.si

Sanjska poroka slovenskega športnika, na njej pa ...

Magazin

Prebivalci Manhattna protestirajo proti novim visokim stolpnicam

Deli na:
Prebivalci Manhattna protestirajo proti novim visokim stolpnicam

Foto: Reuters

Nekaj deset prebivalcev osrednjega dela otoka Manhattan je v nedeljo pripravilo protestni pohod po 57 ulici nedaleč od Centralnega parka, torej predelu, ki mu po novem pravijo vrsta milijarderjev, ker tam rastejo nove visoke stolpnice, ki mečejo senco na druge zgradbe in park.

Protestniki so se zbrali pri Columbus Circlu s črnimi dežniki, s katerimi so v jasnem vremenu simbolično nasprotovali sencam novih stolpnic. Posebej glasno so žvižgali stolpnici One57, ki meri 90 nadstropij, pa še višji 96-nadstropni stolpnici pri aveniji Park. Poleg omenjenih se v bližini dvigajo še druge zelo visoke stolpnice.

Protestnikom je pomagal mestni svetnik Ben Kallos, ki je za lokalno televizijo NY1 povedal, da Centralni park pripada vsem prebivalcem New Yorka in obiskovalcem in milijarderjem ne bi smeli dovoliti, da si kupujejo nebo in mečejo senco na mesto.

Previsoke zgradbe naj bi bile problem za celotno mesto, saj rastejo tam, kamor sploh ne sodijo, in protestniki od župana Billa de Blasia zahtevajo, naj uvede moratorij na zgradbe, višje od 180 metrov. Župan jih je zavrnil z izjavo za javnost, ki zahteve ne zavrača niti ji ne pritrjuje.