nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic dallas Ekipa24.si

Dončić je razkril, kaj se dogaja z njegovim ...

Tina Gaber in Robert Golob, Drama Njena.si

Takšen dopust sta si privoščila Tina Gaber in ...

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Poslovna darila za sejme in dogodke - kaj izbrati?

Deli na:
Poslovna darila za sejme in dogodke - kaj izbrati?

Sejmi in večji dogodki so odlična priložnost za vsa podjetja in poslovneže, da se povežejo in komunicirajo z dobavitelji, konkurenti in svojimi strankami. Da boste na tovrstnih dogodkih pustili pečat, je izbira poslovnih daril ključnega pomena.

Dejstvo je, da večja prepoznavnost blagovne znamke posledično pomeni tudi boljšo prodajo in zaslužek. Pri tem pa imajo sejmi in vsi večji dogodki zelo pomembno vlog, saj je obiskanost na tovrstnih dogodkih običajno zelo velika.

Najboljše prakse pri izbiri poslovnih daril za sejme in dogodke

Dejstvo je, da nekateri promocijski materiali dosegajo boljše rezultate kot drugi, zato še zdaleč ni vseeno, kaj boste izbrali. Veliko podjetij se odloča za kakovostne svinčnike, zvezke za pisanje, USB ključke ali pa majice z logotipom podjetja, saj jih ljudje uporabljajo bolj pogosto.

Vendar pa to zagotovo niso edina poslovna darila, s katerimi lahko povečate svojo prepoznavnost. Ponudba je danes izjemno raznovrstna in za začetek se morate vprašati, kaj bi radi sporočili s svojimi poslovnimi darili.

Ali je to ustvarjalnost, morda vrednote podjetja ali pa svojo trajnostno naravnanost? Vse to ima pomemben vpliv na to, kako boste oglaševali in katera poslovna darila so za vas najboljša izbira.

Kako izbrati poslovna darila za sejme in dogodke?

Poslovna darila so dragocena za vse lastnike podjetij, saj se od njih pričakuje, da se naložba v njih povrne. Potencialni kupci si bodo veliko lažje zapomnili vaše ime ali ponudbo, če bodo odnesli domov nekaj konkretnega in uporabnega, pa čeprav gre zgolj za neko malenkost.

In verjetno se že sprašujete, kako to doseči? V nadaljevanju preverite nekaj nasvetov.

•    Upoštevajte svojo ciljno publiko: Poslovna darila morajo biti za prejemnika uporabna, saj le tako ne bodo pristala v omari. Zato je ključnega pomena, da upoštevate starost, interese, demografske in druge značilnosti obiskovalcev sejmov.

•    Poslovna darila povežite s svojim podjetjem: Pri izbiri poslovnih daril se vedno vprašajte, kako ljudem predstaviti svojo dejavnost. Kemični svinčniki morda niso najboljša izbira, če se ne ukvarjate z dejavnostjo, ki je povezana s pisarniškim materialom ali podobno.

•    Blagovna znamka in sporočilo podjetja: Glede na vašo blagovno znamko in sporočilo podjetja razmislite tudi o podobi poslovnega darila. Poskrbite, da je na poslovnem darilu logotip podjetja in da izberete dizajne, ki so skladni z vašo blagovno znamko.

•    Višina proračuna: Pri izbiri poslovnih daril je potrebno pomisliti tudi na to, koliko ste pripravljeni vložiti v promocijo svoje blagovne znamke. Če ste omejeni s proračunom in si želite kljub temu doseči čim več strank, potem izberite manjša in priročna poslovna darila, kot so USB ključki ali vžigalniki, ki omogočajo velike naklade po dostopnih cenah.

Poslovna darila, ki so se do sedaj izkazala na sejmih za zelo učinkovita

Sejmi in večji dogodki so vedno odlična priložnost, da na njih izstopate in naredite trajen vtis na vse potencialne stranke.

Vendar pa obiskovalci na tovrstnih dogodkih pričakujejo vedno več, zato morajo biti tudi poslovna darila edinstvena, dragocena in kakovostna.

V nadaljevanju smo raziskali nekaj kreativnih in učinkovitih možnosti, ki vam bodo pomagale predstaviti svojo blagovno znamko, izstopati iz množice in pridobiti več potencialnih strank.

•    Brisača za roke: je uporabna za nego kože, higieno, vadbo, dekoracijo doma ali vsakodnevno uporabo. Uporabnik jo bo z veseljem uporabljal in se vsakokrat spomnil na vaše podjetje.

•    USB ključki: so elegantno, inovativno in praktično poslovno darilo, saj navdušujejo s vsestranskostjo, zmogljivostjo in pestro ponudbo dizajnov. Njihova prilagodljivost praktično ne pozna meja.

•    Potovalna toaletna torbica: je zanimivo poslovno darilo za vse udeležence sejma, ne glede na to, ali potujejo, se odpravljajo v telovadnico ali pa si želijo osnovnih higienskih pripomočkov vedno pri roki.

•    Dežniki: so zaradi svoje praktičnosti in univerzalnosti odlična izbira za sejemske prireditve. Izbirate lahko med različnimi barvami, dizajni in oblikami, pri čemer nudijo več kot dovolj prostora za vaš logotip.

•    Vžigalniki: so majhni in zelo praktični, zato se zelo pogosto uporabljajo za promocijo podjetij na sejemskih prireditvah. Poleg tega, da omogočajo velike naklade po dostopni ceni, pa navdušuje tudi njihova izjemno pestra ponudba.

•    Vrečke: se uvršajo zelo visoko med najbolj učinkovite sejemske promocijske izdelke, še posebej tiste, ki so izdelane iz trajnostnih materialov. Obiskovalci jih običajno uporabijo že na samem sejmu za prenašanje drugega promocijskega materiala.

•    Termovke in flaške: so odlično poslovno darilo, saj so na voljo v različnih barvah in dizajnih. Poleg tega, da nudijo široke možnosti prilagodljivosti in personalizacije, pa izražajo tudi trajnostno naravnanost blagovne znamke.

•    Rokovniki: so vsestransko uporabna poslovna darila, saj jih mnogi uporabljajo pri svojem delu ali pa pri načrtovanju vsakodnevnih aktivnosti. Glede na to, da je njihova ponudba izjemno pestra, vam nudijo odlične možnosti za unikatno promocijo podjetja.

Velika obiskanost sejemskih prireditev je kot nalašč za to, da investirate nekaj svojega proračuna tudi v izbiro poslovnih daril in s tem povečate svojo prepoznavnost. Res pa je, da bodo poslovna darila dosegla svoj namen le, če bodo primerno izbrana.