Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Tekmovalci Kmetija 2023 Njena.si

Tekmovalka Kmetije se je poročila

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Poloni Hercog že zmanjkuje mest za nove tetovaže

Deli na:
Poloni Hercog že zmanjkuje mest za nove tetovaže

Foto: Reuters

Čeprav je Polona Hercog izgubila uvodni dvoboj na odprtem prvenstvu Avstralije, je zadovoljna zapustila osrednje igrišče. "Nastopiti pred takšno množico in biti del tega vzdušja je res nekaj posebnega. Zagotovo bi še bolj uživala, če bi mi uspelo pokazati vse, kar znam. Vse skupaj je bilo kar malo zastrašujoče," je dejala 27-letna Mariborčanka.

Hercogova je v Melbournu nastopila kot prva od Slovenk. Žreb ji je namenil drugo igralko sveta Nemko Angelique Kerber, ki je po uri in dvanajstih minutah zmagala s 6:2 in 6:2.

Slovenka je na osrednjem igrišču Rod Laver Areni, ki sprejme okoli 15.000 gledalcev, povedla le z 1:0. Nato je Nemka dobila štiri igre zapored in prvi niz končala po 36 minutah. V drugem je Kerberjeva, zmagovalka Australian Opna 2016, takoj naredila "break" in pri 5:2 zaključila dvoboj. Hercogova je naredila 41 neizsiljenih napak in po točkah zaostala 47:67.

Tako kot Mariborčanka je tudi Kerberjeva priznala, da je igranje na enem od najbolj znanih teniških stadionov na svetu nekaj posebnega. "Vsakič, ko stopim na igrišče, me preplavijo lepi spomini in res posebni občutki. Zelo rada igram tu," je dejala Nemka.

Hercogova je s tem končala nastope v Melbournu, saj ne bo igrala dvojic ali mešanih parov. Naslednji turnirji jo čakajo v Dohi in Dubaju.


Čeprav na začetku sezone še ni zmagala, zadovoljna zapušča Avstralijo. "Zdravje mi končno služi. To je najbolj pomembno, zato se lahko lažje osredotočim na igro," je za STA povedala Hercogova.

"Treniram z Željkom Krajanom. Delamo na vseh prvinah igre, največ verjetno na forehandu, za katerega verjamem, da je eden boljših na 'touru'. Upam, da se bo to delo čim prej pokazalo na tekmah. To je trenutno moja največja težava," dodaja Hercogova.

Slovenka, ki trenutno zaseda 92. mesto na svetu, je zaradi številnih tetovaž po vsem telesu med najbolj prepoznavnimi igralkami. Desno roko ima skoraj celo tetovirano; krasi jo lobanja, vrtnice, krila angela in svetilka. Na pol v šali pravi, da upa, da vse te tetovaže ustrahujejo tekmice, saj v boju z najboljšimi potrebuje vsako prednost, ki jo lahko dobi.

V pogovoru za STA je Hercogova spregovorila tudi o tej zadevi. "Ne bi vedela, koliko 'tattoojev' imam. Presedela sem ure in ure na stolu pod rokami tetovarjev. Zadnji so bile roza vrtnice na levi roki, od tega pa je minilo že kar nekaj časa, mislim, da skoraj dve leti. Za zdaj nimam prave ideje za naslednjega, počasi pa tudi zmanjkuje mest," je dejala Hercogova.

Slovenka je v Melbournu požela pohvale tudi za svojo teniško opravo: "Je proizvod mojega italijanskega sponzorja Hydrogena in res na ta račun dobivam veliko komplimentov. Super je, da se v oblačilih dobro počutim in da je všeč tudi občinstvu."