GJtPNFnW4AAxeMl Svet24.si

Hud potres prizadel okolico Vidma; tla so se ...

433132554_2134136413613298_5685619191041566114_n Svet24.si

Policija prekinila iskanje male Danke v Banjskem ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija portugalska ronaldo 3 Ekipa24.si

Jaaaa!!! Norišnica v Stožicah, Slovenija na ...

Ena zadnjih fotografij kralja Karla III., na njegovem obrazu je videti žalost in trpljenje Odkrito.si

Razpad monarhije? Veriga sramotnih neresnic

peter prevc Ekipa24.si

Največji hit! Pojavil se je posnetek enega od ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Kolumnisti

Zakaj milijonarka Tanja Fajon nima šans proti Janši, ki vlada s trdo roko in samovoljno pometa po Sloveniji? Tukaj je odgovor!

Deli na:
Zakaj milijonarka Tanja Fajon nima šans proti Janši, ki vlada s trdo roko in samovoljno pometa po Sloveniji? Tukaj je odgovor!

Dr. Maja Sunčič - Foto: Primož Lavre

Naši levici je hinavščina očitno vgrajena v gene, sicer ne bi vse stavila na milijonarko Fajonovo. Potem pa se na levici še čudijo, zakaj Janša dela, kar hoče, in se vsem ošabno posmehuje!

Od prevzema SD Fajonova pobesnelo tvita, je politično hiperaktivna, skače izza vsakega medijskega vogala in se na vse kriplje prilizuje skrajne levičarskim protestnikom. V resnici Fajonova v razmerah koronakrize, ko negotovost in izguba delovnih mest grozita na tisočem delavcem, nabija zgolj prazne ideološke puhlice, od katerih ni ne dela, ne kruha. Več časa nameni skrbi za migrante kot delavcem v slovenskih tovarnah.

Še več, Fajonova je pred dnevi na spletni strani SD objavila besedilo Slovenija potrebuje izhodno strategijo, kjer je kot temeljno prioriteto Slovenije izpostavila »zmanjšanje družbenih neenakosti«. Halo?! Pa saj je ravno Fajonova tista, ki kot milijonarka najbolj pooseblja družbeno neenakost in razslojevanje. V Sloveniji je politični svet res postavljen na glavo!

Če bi bili za Fajonovo in SD v Sloveniji res največji problem bogataši, potem voditeljica SD ne bi mogla biti oseba, ki se po višini plače med peščico najbolje plačanih Slovencev. Vendar milijonarki Fajonovi denar kakopak ne smrdi. Tako Fajonova na mesec povprečno zasluži okoli 16 tisoč evrov bruto, kar jo po višini dohodkov uvršča ob bok peščice najbolje plačanih slovenskih menedžerjev in med predstavnike enoodstotne družbe, ki najbolj razslojujejo Slovenijo. Bruseljska milijonarka Fajonova je v dveh mandatih zaslužila 2 milijona evrov (Dejstva: dober milijon evrov za mandat evropskega poslanca, 24ur.com, 18. 4. 2019). Zdaj služi že tretjega!

Kljub temu levičarski dominantni mediji Fajonovo prikazujejo kot novi veliki up levice. Povsod jo vabijo, skrbijo za njeno brezmadežno javno podobo in z njo delajo osladne piarovske intervjuje. Tudi najnovejše javnomnenjske ankete so Fajonovo izstrelile v nebo, saj se je pod njenim vodstvom SD čez noč skoraj podvojila javnomnenjska podpora, SD pa se je zavihtela na drugo mesto takoj za SDS (Vox populi, 15. 6. 2020). Ker levici očitno ni uspelo pridobiti Aleksandra Čeferina za »novi obraz«, zdaj vse karte stavijo na »stari obraz« Fajonove!

O poraznem stanju duha naše levice zgovorno priča že dejstvo, da je Čeferin nenehno v igri za »novi obraz« levice, čeprav kot šef Uefe po poročanju medijev na leto zasluži kar 1,56 milijona švicarskih frankov bruto in se po višini plače uvršča med najbogatejše Slovence. Vendar Čeferinova astronomska plača ni ovira za našo levico in njene medijske podaljške, da ga ne bi predstavljali kot veliki up levice. Na drugi strani ista levica in njeni mediji kot glavno družbeno zlo vidijo v družbenem razslojevanju in velikimi razlikami med bogatimi in revnimi. Človek se lahko ob vsemu temu upravičeno vpraša, ali se je našim levičarjem povsem odpeljalo!?

Da je naši levici hinavščina dobesedno vgrajena v gene, smo videli že pri večnemu vodji levice Milanu Kučanu in njegovem Forum 21. Kučan je leta 2004 v svojem forumu združil menedžersko elito, med katerimi so tudi milijonarji, ki so se ali pa še vedno uvršajo na lestvico 100 najbogatejših Slovencev revije Manager (Sandi Češko, Stojan Petrič, Janez Škrabec, Herman Rigelnik, itd.). Hkrati se isti Kučan rad javno zgraža nad vse večjimi socialnimi razlikami v Sloveniji, ki jih po njegovem mnenju baje ni več mogoče pomesti pod preprogo. Po vsem tem ne preseneča, da se Kučan, ki je sicer vpliven član SD, redno svaljka s Fajonovo po partizanskih procesijah in ji javno izkazuje podporo.

Fajonova je klasična politična hinavka, ki eno govori ljudstvu, drugo pa dela in na vsakem koraku uporablja dvojna merila. Od drugih politikov zahteva verodostojnost in doslednost, ki ju sama nima niti za ščepec. 

Vrhunec politične hinavščine in neverodostojnosti Fajonove je njena lažna skrb za neodvisno novinarstvo in svobodo govora. Fajonova je v SD prišla kot novinarka neposredno z RTV Slovenija kot ideološka izpostava levice, kjer je bila novinarsko politično pristranska in odvisna od SD in Kučanovega lobija.

Fajonova je zagotovo zadnja na svetu, ki bi lahko javno pridigala o politični neodvisnosti novinarstva, saj sama uteleša politično odvisno novinarstvo v korist levice, za kar je bila na koncu nagrajena s politično funkcijo evroposlanke pri SD in milijonsko plačo na mandat. Fajonova očitno verjame v oksimoron, da so politično neodvisni tisti, ki so politično odvisni od levice?!

Podobno velja za njen skrajnje hinavski odnos do Janševega kadriranja. Fajonova je takoj skočila na noge ob vladni menjavi direktorja statističnega urada, ki jo je zašpecala v Bruselj in označila za poseganje politike v neodvisno stroko. Še en oksimoron Fajonove, saj so zanjo neodvisni strokovnjaki zgolj tisti, ki so politično odvisni od levice. Ko je Šarčeva vlada ob podpori SD izvedla številne kadrovske menjave, so bili za Fajonovo in njeno SD nastavljeni kadri kakopak politično neodvisni strokovnjaki.

Tudi do pisanja pisem in tožarjenje v Bruselj ima Fajonova dvojna merila. Če Janševa vlada piše v Bruselj, je to za Fajonovo blatenje ugleda Slovenije v tujini. In nasprotno: ko v Bruselj piše Fajonova zaradi vladne menjave v Sursu, je to zanjo krepitev ugleda Slovenije v tujini. Še zlasti v primeru, če Fajonovi stopi v podporo bruseljski komisar Paolo Gentiloni, ki se uvršča med vodilne politike italijanske levice! Leva roka pač levo roko umije, kajne, Fajonova?

Fajonova je klasična politična hinavka, ki eno govori ljudstvu, drugo pa dela in na vsakem koraku uporablja dvojna merila. Od drugih politikov zahteva verodostojnost in doslednost, ki ju sama nima niti za ščepec. Potem pa se na levici čudijo, zakaj Janša vlada s trdo roko, dela kar hoče in pometa po Sloveniji? Ker levica na čelu s Fajonovo ne premore temeljne verodostojnosti in doslednosti!