favorskaya Svet24.si

Ruske oblasti aretirale novinarko, ki je pokrivala...

Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

jv_0 Necenzurirano

Kaj se skriva v ozadju nenadnega odhoda direktorja...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

doncic Ekipa24.si

Zaigralo vam bo srce! Ste videli, v kakšni majici...

lara, topki, skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Skrivnost Larinih pletenih topkov

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Po koronskem premoru se nadaljuje slovensko nogometno prvenstvo

Deli na:
Po koronskem premoru se nadaljuje slovensko nogometno prvenstvo

Foto: Aleš Cipot

Danes se bo po premoru, ki je zaradi epidemije novega koronavirusa trajal od marca, pred praznimi tribunami nadaljevala sezone Prve lige Telekom Slovenije. Nogometni klubi bodo ta konec tedna igrali tekme 26. kroga, začela ga bosta Aluminij in Mura z obračunom, ki se bo začel ob 19.00. Drevi ob 21.00 uri bo še obračun Celja in velenjskega Rudarja.

V soboto bo sežanski Tabor gostil vodilno Olimpijo ob 18.00, v nedeljo pa bosta še obračuna Bravo - Triglav in Domžale - Maribor. Prvi bo ob 18.00, drugi pa ob 20.30.

Sicer pa je znan scenarij vseh preostalih tekem do konca sezone, ki se bo predvidoma končala 22. julija oziroma konec tistega meseca z dodatnimi kvalifikacijami za obstanek oziroma preboj v prvo ligo.

Od začetka sezone pa do marčevske prekinitve je kljub številnim turbulentnim dogodkom v klubu prevladovala Olimpija, ki je bila na vrhu lestvice ves čas z izjemo 1., 6. 7. in 8. kroga, ko je bil prvi Aluminij, in 12., ko je bil na vrhu Maribor.

Na spodnjem koncu lestvice pa je tudi prednjačil en klub, in sicer velenjski Rudar, ki je na zadnjem mestu vse od šestega kroga. Kot dosedanje razočaranje sezone velja izpostaviti Domžale, ki so kljub drugačnim ciljem predzadnje v družbi Triglava, Brava in tudi šestouvrščenega Tabora, ta ima pred njimi le tri točke prednosti.

Razlika od predzadnjih Domžal do zadnjega Rudarja znaša velikih 16 točk. Ta je znatna tudi med spodnjim in zgornjim delom lestvice, saj Tabor na šestem mestu za Muro na petem zaostaja za devet točk. Olimpija ima na vrhu 50 točk, Celje in Aluminij jih imata po 45, Maribor 43, Mura pa 38.