mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Anamarija Lampič lovi drugo medaljo na svetovnem prvenstvu

Deli na:
Anamarija Lampič lovi drugo medaljo na svetovnem prvenstvu

Foto: Profimedia

Najboljša slovenska športnica lanskega leta bo danes na svetovnem prvenstvu v nordijskem smučanju v nemškem Oberstdorfu skušala osvojiti še svoje drugo odličje na tem tekmovanju. Ekipna tekma se bo s kvalifikacijami začela ob 11. uri, ob 13. pa se bodo začeli finalni obračuni.

V četrtek je Lampičeva prišla do brona v posamičnem sprintu, na ekipnem pa je bila že srebrna s Katjo Višnar na SP pred dvema letoma v Seefeldu. Danes bo z njo tekmovala Eva Urevc, ki je bila razočarana po izpadu v četrtfinalu na posamični tekmi.

"Mislim, da je imela slab dan, malo premalo izkušenj za nastop v takem mehkem snegu. A se je v tej sezoni že dokazala in mislim, da bova zmogli in dali na ekipni tekmi vse od sebe," se je po osvojitvi tretjega mesta z mislimi na nedeljo že usmerila Lampičeva.

Slovenki sta se v tej sezoni skupaj že dokazali, saj sta 7. februarja zmagali na ekipni sprinterski tekmi za svetovni pokal v Ulricehamnu na Švedskem. Največji slovenski uspeh doslej v tej disciplini sta dosegli na zadnji tekmi v tej disciplini pred SP, decembra pa sta bili v njej tretji v Dresdnu.

Lampičeva je tik pred prvenstvom po odpovedi vseh sprintov v zaključku sezone že osvojila mali kristalni globus, kar ji je uspelo kot drugi Slovenki po Petri Majdič, ki je pred njo v tekih tudi edina osvojila posamično slovensko medaljo na SP.

"Petra je še vedno precej pred pred mano, osvojila je tri male globuse, dve medalji na SP in bron na olimpijskih igrah. Bom morala še krepko delati, da jo prehitim, a je in bo moj idol in vzornica," je dodala Lampičeva.