duša Dobra karma

Ob smrti bo z vsemi nami samo ena sopotnica ...

grizli-medved_wiki Svet24.si

Medved raztrgal vodiča, kasneje se je pognal še ...

milan kucan Reporter.si

Kučan šokiral z izjavo: »Treba je verjeti ...

boris johnson1 Svet24.si

Boris Johnson obljubil tableto proti covidu

janez pogorelec pl2 Necenzurirano

Vplivni član NSi zaradi Janše ostal brez funkcije

PicsArt_04-20-12.28.57 Odkrito.si

Oh, kakšna groza?!

Eva in Mihael, Tednik Njena.si

Čustveno: Za dvojčka Satler zbrali že več kot ...

Magazin

Anamarija Lampič lovi drugo medaljo na svetovnem prvenstvu

Deli na:
Anamarija Lampič lovi drugo medaljo na svetovnem prvenstvu

Foto: Profimedia

Najboljša slovenska športnica lanskega leta bo danes na svetovnem prvenstvu v nordijskem smučanju v nemškem Oberstdorfu skušala osvojiti še svoje drugo odličje na tem tekmovanju. Ekipna tekma se bo s kvalifikacijami začela ob 11. uri, ob 13. pa se bodo začeli finalni obračuni.

V četrtek je Lampičeva prišla do brona v posamičnem sprintu, na ekipnem pa je bila že srebrna s Katjo Višnar na SP pred dvema letoma v Seefeldu. Danes bo z njo tekmovala Eva Urevc, ki je bila razočarana po izpadu v četrtfinalu na posamični tekmi.

"Mislim, da je imela slab dan, malo premalo izkušenj za nastop v takem mehkem snegu. A se je v tej sezoni že dokazala in mislim, da bova zmogli in dali na ekipni tekmi vse od sebe," se je po osvojitvi tretjega mesta z mislimi na nedeljo že usmerila Lampičeva.

Slovenki sta se v tej sezoni skupaj že dokazali, saj sta 7. februarja zmagali na ekipni sprinterski tekmi za svetovni pokal v Ulricehamnu na Švedskem. Največji slovenski uspeh doslej v tej disciplini sta dosegli na zadnji tekmi v tej disciplini pred SP, decembra pa sta bili v njej tretji v Dresdnu.

Lampičeva je tik pred prvenstvom po odpovedi vseh sprintov v zaključku sezone že osvojila mali kristalni globus, kar ji je uspelo kot drugi Slovenki po Petri Majdič, ki je pred njo v tekih tudi edina osvojila posamično slovensko medaljo na SP.

"Petra je še vedno precej pred pred mano, osvojila je tri male globuse, dve medalji na SP in bron na olimpijskih igrah. Bom morala še krepko delati, da jo prehitim, a je in bo moj idol in vzornica," je dodala Lampičeva.

Loading...